IT&C

"Cartelul Buy-Back": Amenda aplicata Panasonic Romania de catre Consiliul Concurentei, anulata in instanta

02 iunie 2015, ora 18:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
panasonic-logo.jpg
RTPR Allen & Overy a obtinut in instanta anularea amenzii aplicate Panasonic Romania de catre Consiliul Concurentei, in cazul presupusei incheieri a unor intelegeri anticoncurentiale in cadrul campaniilor de tip buy-back organizate de ECOTIC in anul 2009.

Consiliul Concurentei a sanctionat in ianuarie 2014 cu amenzi in valoare totala de 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 companii membre ale asociatiilor Rorec si Ecotic (printre care Arctic, Electrolux Romania, Philips Romania Whirlpool Romania etc.),  pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale in cadrul campaniilor de tip buy-back.

Sanctiunile au fost aplicate in cadrul investigatiei pe pietele comercializarii de echipamente electrice si electronice (EEE) si a gestionarii deseurilor acestora (DEEE).

Amenda pentru panasonic Romania a fost de 209.597 lei.RTPR Allen & Overy a reprezentat Panasonic Marketing Europe GmbH in dosarul referitor la cererea de anulare a deciziei Consiliului Concurentei prin care societatea a fost sanctionata alaturi de alte 5 companii membre ECOTIC pentru presupusa incheiere a unor intelegeri anticoncurentiale in cadrul campaniilor de tip buy-back organizate de ECOTIC in anul 2009.

Prin solutia pronuntata, Curtea de Apel Bucuresti a admis in totalitate cererea reclamantei si a anulat decizia Consiliului Concurentei nr. 8/17.03.2014 in ceea ce priveste sucursala din Romania a Panasonic Marketing Europe GmbH. Instanta a acordat de asemenea cheltuieli de judecata la valoarea integrala solicitata de Panasonic. 

O echipa mixta de avocati, specializati in litigii si dreptul concurentei, din cadrul RTPR Allen & Overy formata din Prof. Lucian Mihai (Of Counsel), Roxana Ionescu (Senior Associate), Adriana Dobre si Andrei Mihul (Associate) a consiliat si reprezentat Panasonic Marketing Europe GmbH in acest dosar.

Panasonic Marketing Europe GmbH este prima societate din cele 6 companii membre ECOTIC sanctionate de catre Consiliului Concurentei in aceasta investigatie care reuseste sa obtina o decizie favorabila in fata Curtii de Apel Bucuresti.

RTPR a fost infiintata in anul 2004 si activeaza in asociere cu firma londoneza Allen & Overy din 2008. RTPR Allen & Overy are o echipa de 45 de avocati, inclusiv 5 parteneri – Costin Taracila, Victor Padurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, precum si Domnul Profesor Lucian Mihai, ca Of counsel.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finantari, fuziuni si achizitii, piete de capital, insolventa si restructurari, concurenta, dreptul muncii, dreptul proprietatii intelectuale, litigii si arbitraj, consultanta pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicatii, finantare, real estate si industria farmaceutica.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 16:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter