IT&C, AUTO

Cat investeste grupul Renault in infrastructura IT din Romania

14 septembrie 2015, ora 11:17 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tascu_original.jpg
Grupul Renault a investit pana acum peste 20 de milioane de euro in infrastructura informatica din Romania, a anuntat luni grupul francez.

Operațiunile Grupului Renault România sunt susținute de una dintre cele mai ample infrastructuri informatice din Europa, fără de care activitatea industrială, logistică și comercială nu ar fi posibilă.

În toate entitățile Grupului Renault din România (de la Bucureşti, Mioveni, Piteşti, Oarja şi Titu) există peste 8.500 de calculatoare, PC-uri industriale şi staţii grafice, mai bine de 2.000 de km de reţea, precum şi 10.000 de posturi telefonice mobile și fixe Grupul a ajuns în prezent la un nivel anual de investiţii de 1,5 milioane de euro în sistemele informaţionale din România.

Infrastructura informatică a Grupului Renault România este resursa-cheie care oferă, în prezent, suport integrat pentru toate operațiunile industriale, logistice și comerciale.Aceasta este gestionată de Direcţia Sisteme Informaţionale Renault România (DSIRO) care, în ultimii 15 ani, s-a transformat dintr-un simplu departament de asistență și suport pentru activitățile IT într-un adevărat partener de business pentru principalele activităţi ale Grupului Renault în România (design, inginerie, fabricaţie vehicule şi mecanică, comercializare şi finanţare).  

"Viața unei mașini începe, cel puțin din punct de vedere informatic, în momentul comenzii. Atunci când un dealer autorizat plasează o comandă de mașină nouă în aplicația informatică, sistemele de fabricație și logistică sunt interogate în timp real, astfel încât, în câteva fracțiuni de secundă, sistemul IT decide uzina producătoare, calculează necesarul de piese și când vor fi livrate, dar și termenul și traseul logistic de livrare, fie că vorbim de camion, tren sau vapor. Toate etapele acestui proces se traduc prin milioane de tranzacţii zilnice în şi între sistemele informatice. Pe lângă România gestionăm informatic 47 de țări din America Latină, Africa, Europa și Orientul Mijlociu și tratăm anual peste 2.000 de cereri de suport, instruire și parametrare a interfețelor între sistemele constructorului și cele ale importatorului", a declarat Cornel Tașcu (foto), directorul executiv al DSIRO.

El este, în același timp, managerul echipei de sisteme informaționale a Renault din Turcia.  

Direcția Sisteme Informaţionale Renault România controlează nu mai puțin de 500 de aplicaţii şi sisteme informatice. E vorba de aplicațiile din etapele de design și de concepţie 3D a vehiculelor, dar și de sistemele dedicate ingineriei şi dezvoltării unui vehicul sau de cele destinate  planificării şi gestionării fluxurilor logistice şi de fabricaţie a componentelor mecanică şi vehicul.

De asemenea, mai sunt aplicații extrem de importante pentru gestiunea calităţii şi susţinerea activităților de  marketing, comercializare vehicule şi piese de schimb în România sau la export, precum și de suport specializat al departamentelor administrative. Instrumentele și aplicațiile pe care Grupul Renault le folosește în România sunt aceleași cu cele ale Grupului și ale Alianței Renault-Nissan la nivel mondial. 

"Investim permanent pentru a ține pasul cu schimbările de pe piață și cu noile tehnologii, atât din punct de vedere hard, cât și soft. Colegii noștri trebuie să beneficieze de cele mai bune instrumente pentru a crea, proiecta, fabrica și vinde mașini. Astfel, am ajuns în prezent la un nivel anual de 1,5 milioane de euro investiții în sistemele informaționale din România", a adăugat Cornel Tașcu.

Mai mult decât atât, specialiștii DSIRO au cunoştinţe și competențe care le permit să coordoneze proiecte de optimizare a proceselor operaționale și de business, și oferă cursuri de pregătire informatice pentru partenerii externi.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 19:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter