IT&C

Ce rezultate a obtinut Orange Romania in primul semestru

29 iulie 2014, ora 10:18 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
orangee.jpg
Veniturile Orange Romania au stagnat in primul semestru, in baza comparabila, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 448,3 milioane de euro, insa au inregistrat un avans de 4,5% in aceasta perioada daca este exclus impactul reducerii tarifelor de interconectare.

In prima jumatate a acestui an, Orange Romania a inregistrat venituri totale de 448,3 milioane de euro, dintre care 218,8 milioane de euro au fost obtinute in al doilea trimestru. In primul semestru veniturile au inregistrat o crestere de 4,5% fata de aceeasi perioada din 2013, daca este exclus impactul reducerii tarifelor de interconectare.

Datorita investitiei in retea precum si acoperirii 4G, Orange continua sa atraga clienti noi pe toate segmentele. Astfel, la 30 iunie 2014, compania avea 10.384.000 de clienti, cu aproximativ 184.000 mai multi decat la finalul lunii iunie 2013.

In trimestrul al doilea, traficul de date mobile in retea a crescut cu peste 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii numarului de tablete - de 3 ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut - si a numarului de smartphone-uri, unul din doua telefoane vandute in primele sase luni fiind smartphone.De asemenea, a crescut de 4 ori numarul de smartphone-uri compatibile 4G vandute in al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut.

In prezent, Orange Romania are cel mai mare portofoliu de terminale 4G 33 de modele, cu acoperire de 76% din populatia urbana si viteze de pana la 300 Mbps.

La un an de la lansare, serviciul Orange TV, cu peste 110 de canale, dintre care 48 in format HD, isi continua evolutia pozitiva. Astfel, numarul mediu de utilizatori care au vizionat canale TV si filme pe Orange TV Go a crescut cu 25% in al doilea trimestru al anului in curs fata de primul trimestru.

De asemenea, s-a observat un interes pentru colectia lansata anul acesta de accesorii de tip wearables, precum ceasuri inteligente sau dispozitive care monitorizeaza activitatea fizica, astfel ca produsele de acest tip vandute in al doilea trimestru au inregistrat o crestere de peste 100% fata de primul trimestru al anului in curs.

Compania francezaOrangevrea sa faca achizitii in Spania, insa posibile tinte pentru preluare ar putea exista si in tari precum Belgia, Polonia si Romania, a declarat directorul general al operatorului de telecomunicatii, Stephane Richard.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 26 Octombrie 2020, 10:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter