IT&C, NEW MEDIA

Ce venituri si ce profit genereaza principalii jucatori globali din online

29 ianuarie 2011, ora 00:05, autor(i): Alex Goaga   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Rezultate-mica.jpg
Apple a avut anul trecut venituri mai mari decat concurentul Microsoft, dar profit mai mic. Vezi realizarile din 2010, la aceste capitole, ale celor mai importanti jucatori mondiali cu activitati in online.
Apple a generat in 2010 venituri de circa 76,28 miliarde de dolari, la un profit de 16,6 miliarde de dolari.

Apple a lansat in 2010 prima tableta PC de pe piata, iPad, compania detinand la finalul anului trecut o cota de circa 90% pe acest segment.

Compania americana a reusit sa vanda peste 15 milioane de tablete in 2010, depasind estimarile analistilor.La inceputul anului in curs, impulsionati de succesul Apple, peste 80 de tablete au fost prezentate la targul CES din Las Vegas.

Tot in 2010, compania a lansat si iPhone 4. In ultimul trimestru calendaristic al anului trecut, Apple a vandut 16,24 milioane de terminale iPhone.

Dupa ce au anuntat rezultatele obtinute in primul trimestru fiscal (patru calendaristic), oficialii Apple au subliniat ca producatorul iPhone va ramane bine pozitionat pe piata, in ciuda plecarii lui Steve Jobs, CEO-ul companiei, in concediu medical.

Microsoft a generat venituri mai reduse, de 66,69 miliarde de dolari, dar profitul a fost superior concurentului Apple, de 20,57 miliarde de dolari.

Google a generat venituri de 29,32 miliarde de dolari si profit de 8,51 miliarde de dolari.

"Suntem foarte multumiti de performanta din 2010 si privim cu optimism spre 2011 si mai departe", a spus Patrick Pichette, director financiar al Google.

"Continuam sa investim agresiv in noi produse si servicii", declara oficialii gigantului american, care va avea din martie un nou CEO, pe co-fondatorul Larry Page.

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a generat in 2010 afaceri de 34,21 miliarde de dolari si profit de 1,19 miliarde de dolari. Retailerul a depasit astfel grupul Google, la nivel de venituri, dar a avut un profit de opt ori mai mic decat acesta.

eBay.com, cel mai mare site de licitatii online din lume, a generat venituri de 9,2 miliarde de dolari in 2010 si profit de 2,3 miliarde de dolari.

Yahoo a continuat sa se confrunte cu probleme. Desi Carol Bartz, CEO-ul companiei, a impulsinat castigurile prin disponibilizari si alte masuri de reducere a cheltuielilor, veniturile s-au micsorat de la venirea sa la conducere, noteaza Associated Press. Astfel, in 2010, compania a generat venituri de 5,84 miliarde de dolari si profit de 1,23 miliarde de dolari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
razvan a spus:
29/01/2011 08:31
de ce e apple jucator in online? pentru ca face browserul safari? cum ar putea vreodata sa fie comparat cu google? din ce puncte de vedere cu exceptia OS-urilor, care nu sunt componente online ale businessului? cumva tabletele sau telefoanele lor sunt in the clouds?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 03:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter