IT&C

CE vrea 3.000 de voluntari romani pentru un studiu despre viteza pe Internet

13 februarie 2012, ora 13:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
broadband.jpg
Comisia Europeana a lansat un studiu amplu pentru a confirma vitezele reale ale conexiunilor la Internet in banda larga, in toate cele 27 de state membre UE si in Islanda, Norvegia si Croatia.

Studiul va masura vitezele in banda larga, prin distribuirea catre voluntari a unui dispozitiv care se instaleaza la conexiunea de Internet a acestora.

Pentru a obtine date statistice cat mai reprezentative, studiul necesita peste 100.000 de voluntari, din care 3.000 in Romania.

Potrivit ultimului raport al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Romania are 3,13 milioane de conexiuni fixe la Internet, administrate de putin peste 1.000 de furnizori operationali. Toti acestia sunt obligati, incepand cu 20 ianuarie 2012, sa includa in contractele incheiate cu utilizatorii finali un set de indicatori de calitate pentru serviciul de acces la Internet furnizat.Studiul Comisiei Europene este gestionat de catre compania britanica SamKnows, specializata in masurarea vitezei broadband.

Pentru voluntariat, abonatii de Internet din Romania trebuie doar sa se inregistreze pe site-ul studiului. La scurt timp de la inregistrare, acestia vor primi un dispozitiv whitebox special conceput, care se va instala la conexiunea de Internet. Cand voluntarii nu acceseaza Internetul, dispozitivul va rula o serie de teste automate pentru masurarea vitezei si a performantei conexiunii.

Scopul proiectului este directionarea investitiilor Comisiei Europene in sectorul comunicational. Rezultatele studiului vor duce la duce la cresterea investitiilor directe ale CE in majorarea vitezei de trafic in retelele de banda larga si vor sustine programul european Digital Agenda, prin furnizarea de informatii despre calitatea seriviciilor livrate catre consumatori.

Comisia Europeana si-a propus sa cheltuiasca aproape 9,2 miliarde euro in perioada 2014 - 2020 in proiecte pan-europene care sa ofere cetatenilor si companiilor acces la retele broadband de mare viteza.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 02:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter