IT&C, NEW MEDIA

Cel mai mare publisher de jocuri video din SUA redevine independent pentru 8 mld. $

26 iulie 2013, ora 13:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Activision Blizzard.jpg
Activision Blizzard, cel mai mare publisher de jocuri video din SUA, a devenit independent dupa ce gigantul francez Vivendi a convenit sa vanda participatia majoritara catre companie si un consortiu condus de directorul general al acesteia, Bobby Kotick, pentru 8,17 miliarde de dolari.

Activision Blizzard va rascumpara 429 milioane de actiuni detinute de Vivendi, pentru 5,83 miliarde de dolari, urmand sa finanteze tranzactia cu 1,2 miliarde dolari fonduri proprii si imprumuturi de 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al companiei.

Kotick si partenerii sai, printre care se numara co-presedintele Activision Brian Kelly si grupul chinez Tencent Holdings, vor prelua 172 milioane de actiuni pentru 2,34 miliarde de dolari.

Pretul stabilit este cu 10% sub cotatia bursiera a Activision Blizzard de la finalul sedintei de joi, noteaza Mediafax.Compania va redeveni astfel independenta, dupa cinci ani in portofoliul Vivendi. Consortiul condus de Kotick va detine 25% din actiunile companiei dupa finalizarea tranzactiei, iar Vivendi va pastra 12% din titluri.

Activision Blizzard este publisher-ul unor jocuri de top, printre care "Call of Duty" si "World of Warcraft.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 26 Octombrie 2020, 08:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter