- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cine este noul CEO Vodafone Romania: Ii place sa alerge, e pasionat de ciclism si de masini vechi. Valori prioritare in business: curiozitatea si imaginatia

01 Nov, 14:26 • emanuel.ceciu
Vine de la conducerea Vodafone Malta, tara de foarte mici dimensiuni unde telefonia mobila are penetrare de peste 100%. Are experienta de 15 ani in telecom, in special in functii de conducere - afla in articol detalii despre Inaki Berroeta, noul CEO al Vodafone Romania.
Cine este noul CEO Vodafone Romania: Ii place sa alerge, e pasionat de ciclism si de masini vechi. Valori prioritare in business: curiozitatea si imaginatia

DailyBusiness.ro va prezinta un scurt rezumat al activitatii spaniolului ce va prelua la 1 decembrie conducerea filialei locale a Vodafone, dupa ce Liliana Solomon a fost numita director de operatiuni pe Europa.

Inaki Berroeta si Liliana Solomon sunt membri KeyPeople.

Berroeta a condus operatiunile Vodafone din Malta trei ani si jumatate, din iulie 2007. Malta este al doilea stat in care Vodafone a intrat, in urma cu 20 de ani, dupa Marea Britanie.

Ca si in Romania, in Malta rata de penetrare mobila este de peste 100%, principala zona de crestere fiind cea de pe segmentul de date. Berroeta a participat la introducerea serviciilor mobile de download de 14,4 Mbps in Malta, conform presei locale.

Statul are o populatie de circa 0,4 milioane locuitori, penetrarea Internetului fiind de 59%, conform statisticilor locale. Va reusi Inaki Berroeta sa se adapteze rapid la o piata mult mai mare si mult mai dura?

In Malta, Vodafone are drept concurenti pe Go Mobile si Sky Telecom.

Intre mai 2005 si iulie 2007, Inaki Berroeta a fost head of sales la Vodafone Spania. Intre 2002 si 2005, a ocupat functia de head of enterprise products and services la aceeasi filiala a operatorului britanic Vodafone.

Care este „reteta succesului” pentru companii, in perspectiva noului CEO Vodafone Romania?

Intr-un interviu publicat anul acesta de Timesofmalta.com, Inaki Berroeta spune ca pentru a avea succes, corporatiile trebuie sa indeplineasca anumite conditii.
[img=968]Foto: TimesofMalta.com[/img]
„Acestea trebuie sa fie deschise si sa accepte creativitatea. Sa fie curioase despre ce se intampla in lumea inconjuratoare si cum se schimba aceasta si sa reactioneze cu imaginatie, aducand ceva nou, unic, pe piata, ceva ce este cu adevarat relevant consumatorilor finali. De asemenea, pentru a avea succes, companiile trebuie sa ofere tehnologie si servicii de ultima generatie”, spune Berroeta.

„Indiferenta, ostilitatea si izolarea sunt printre cele mai mari greseli pe care le poate face o companie. Este important sa existe colaborare in cadrul companiei, sa lucreze toti, umar la umar, pentru a inova. Acest lucru ajuta la canalizarea energiilor pozitive si angreneaza mintile mai multor oameni”.

Inaki Berroeta participa, la fel ca CEO-ul Romtelecom, Yorgos Ioannidis, la concursuri de maraton. Exceptand viitoarele infruntari business dintre cei doi, am putea asista, in viitor, la o confruntare a acestora si in competitii sportive.

Inaki Berroeta este casatorit si are doua fiice.