- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

CNA a interzis un spot publicitar al Cosmote. Vezi de ce

13 Sep, 16:57 • Redactia DailyBusiness
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a discutat, in sedinta de joi, o reclamatie cu privire la un spot publicitar al companiei Cosmote, considerat de catre reclamant, compania Vodafone, o "forma de publicitate inselatoare, deoarece se omit in mod intentionat anumite informatii absolut necesare publicului pentru ca acesta sa poata lua o decizie de achizitionare in deplina cunostinta de cauza".
CNA a interzis un spot publicitar al Cosmote. Vezi de ce

„Este o contradictie intre mesajul transmis si nota de subsol (care apare pe ecran, n.ed.) care contine numeroase limitari. Voice over-ul si mesajul transmis sunt limitate de nota de subsol”, a declarat Georgiana Grecu, reprezentant al Consiliului Roman pentru Publicitate (RAC), precizeaza [url=http://www.mediafax.ro/cultura-media/un-spot-publicitar-la-un-abonament-cosmote-interzis-de-la-difuzarea-pe-posturile-tv-de-catre-cna-10067421]Mediafax[/url].

Spotul publicitar reclamat promoveaza un abonament de tipul „No Limit” (nelimitat – n.r.), iar reclamatia inaintata CNA vizeaza trei aspecte. In primul rand, pretul lunar al abonamentului nu precizeaza daca include sau nu TVA-ul si mai ales daca abonamentul respectiv se adreseaza exclusiv persoanelor fizice.

De asemenea, in spot este precizat ca se poate vorbi nelimitat catre destinatii international. De fapt convorbirile nelimitate  se pot efectua in retelele fixe din Europa minus Albania, Belarus, si Letonia si Israel si catre retelele fixe si mobile din SUA, Canada.

Reclamatia face referire si la mesajele de tip SMS, MMS si video, care sunt nelimitate in orice retea. In realitate, se pot efectua doar in reteaua proprie.
[dbvideo=924]