- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Companiile incep sa prezinte noi tablete PC, chiar inainte de CES – vezi noutatile in domeniu

05 Jan, 11:46 • Redactia DailyBusiness
Mai multe companii producatoare de electronice au ales sa dezvaluie tablete PC chiar inainte de startul targului de tehnologie CES din Las Vegas, printre ele numarandu-se Asus, Lenovo sau Vizio. Vezi configuratiile acestora.
Companiile incep sa prezinte noi tablete PC, chiar inainte de CES - vezi noutatile in domeniu

Asus

a prezentat miercuri patru tablete PC, inainte de inceperea targului Consumer Electronics Show ce isi va deschide portile joi seara.

Eee Pad Slider va rula cel mai nou sistem de operare Android, Honeycomb, are 10 inci si tastatura de tip slide-out. Unghiul de vizualizare, sustin producatorii, este mult mai bun de in cazul liderului de piata, Apple iPad. Produsul va fi lansat in mai si va costa, in functie de configuratie, intre 500 si 800$.
[img=1093]Eee Pad Transformer[/img]
Eee Pad Transformer este o tableta ultra-subtire cu ecran de 10 inci, la care este atasata o tastatura, astfel incat seamana cu un laptop. Tastatura este insa detasabila. Gadgetul va rula tot sistemul de operare Android Honeycomb. Aceasta se va comercializa incepand din aprilie cu preturi cuprinse intre 400 si 700 $.

Eee Pad MeMO are ecran mai mic, de 7 inci, are procesor Qualcomm Snapdragon si poate rula filme la rezolutii HD de 1080p. Lansarea va avea loc in iunie, cu preturi cuprinse intre 500 si 700 $.

Eee Slate EP121 „este un PC, dar nu foarte PC”, dupa cum s-a exprimat presedintele Asus, Jonney Shih. Are un ecran de 12,1 inci, are procesor Intel i5, Windows 7 Home Premium. Ecranul este tactil, fiind sensibil si la atingerea cu pix digital. Produsul va fi lansat luna aceasta, pretul variind intre 1.000 si 1.100 $.

Chinezii de la Lenovo au dezvaluit un laptop din gama IdeaPad ce se poate transforma intr-o tableta cu touch-screen.

IdeaPad U1 (denumit si LePad) are ecran tactil detasabil, pentru ca laptop-ul sa devina tableta PC. In modul laptop, IdeaPad U1 ruleaza pe sistem de operare Microsoft Windows 7, in timp ce in format tableta, ruleaza pe Android. LePad are un ecran de 10,1 inci si o greutate de 1 kg. Gadgetul are o camera frontala pentru video chat si producatorii promit o autonomie a bateriei de pana la 8 ore. Laptopul-tableta va fi disponibil in Asia incepand cu luna martie si va costa circa 1.400 $.
[img=1091]Vizio Tablet[/img]
Compania Vizio intra pe piata tabletelor cu Vizio Tablet, un gadget cu aceeasi grosime a iPad-ului, design glossy si ecran de 8 inci cu rezolutie de 1024X768 pixeli. Procesorul este de 1 Ghz si memoria inclusa este de 4 Gb, cu slot microSD. Tableta are USB si port HDMI. Tableta va rula Android. Compania nu a dorit sa anunte pretul estimativ, subliniind doar ca va fi „unul foarte bun”. Cel mai probabil produsul va fi lansat in vara.

DailyBusiness.ro va va tine la curent cu noutatile ce vor fi prezentate la targul de tehnologie CES din Las Vegas