- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cum si-a crescut Romsys afacerile cu peste 50% in 2011

06 Mar, 11:46 • Redactia DailyBusiness
Furnizorul de solutii si servicii informatice Romsys, parte a holdingului austriac New Frontier Group, a inregistrat in 2011 o crestere a cifrei de afaceri de 53%, ajungand la 64 de milioane de euro, au anuntat oficialii companiei.
Cum si-a crescut Romsys afacerile cu peste 50% in 2011

„Cresterea are la baza revigorarea economiei in cea de-a doua jumatate a anului 2011 si previziunile macroeconomice pozitive pentru 2012, aspecte care au determinat reactii pozitive la clienti, in ceea ce priveste investitiile IT. Romsys este prezenta in sectoarele cheie ale economiei, iar acest fond economic favorabil ne-a generat volume noi de business si o serie de proiecte si clienti noi”, a declarat Horatiu Berdila (foto), directorul executiv al Romsys.

Acesta a mentionat ca, in 2011, Romsys a incheiat peste 60 de contracte, din care, mai  mult de 25% au fost cu clienti noi.

Romsys a inregistrat o crestere constanta pe toate verticalele cheie din portofoliu (financiar – bancar, asigurari, telecom, utilitati si FMCG), procentele variind de la 25% in financiar – bancar, la aproape 100% in utilitati.

Aproximativ 70% dintre solutiile livrate in 2011 de Romsys au fost de tipul ERP, BI si CRM , solutii care permit o mai mare vizibilitate si control asupra afacerii si o relatie sanatoasa si apropiata cu clientii companiei. Restul de 30%, au fost solutii specifice, de nisa, cu impact imediat in evolutia business-urilor si cu o perioada de amortizare de 1-2 ani.

[b]Estimari pentru 2012[/b]

„Pentru 2012 vom merge in continuare pe conceptul de „one stop shop”, prin livrarea de orice tip de solutii de la cele de baza de tip ERP, CRM si BI pana la solutii specifice de nisa. Strategia privind portofoliul de solutii din 2011 ne-a oferit o mai buna vizibilitate in ceea ce priveste nevoile clientilor, aceasta fiind si ratiunea pentru care am mers in directia dezvoltarii si introducerii de produse noi , solutii proprii, dezvoltate atat de Romsys cat si de celelalte companii din grup,  dar si servicii de consultanta .  Preocuparile noastre in ceea ce priveste dezvoltarea de noi solutii va ramane constanta”, a mai spus Berdila.

„In contextul in care Romania este influentata in proportie de 65% de evolutia economica la nivelul Uniunii Europene, orice colaps in regiune duce automat la scaderea dramatica a oricaror previziuni de crestere. Totusi, pentru 2012, estimam o [b]crestere organica in ton cu piata de 10%[/b], la putin peste 70 de milioane de euro, urmand sa reevaluam constant aceste previziuni pe tot parcursul anului”, a adaugat directorul Romsys.

 Creata in 1993, Romsys este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii si  servicii informatice din Romania. Solutiile si serviciile Romsys sunt destinate in special sectoarelor: financiar – bancar si asigurari, telecomunicatii, industrie, utilitati, public si aparare.

La sfarsitul anului 2007, Romsys a fost preluata de catre New Frontier Holding, concern austriac a carui viziune este aceea de a crea prin achizitii unul din cele mai puternice grupuri de furnizori IT din Europa Centrala si de Est pentru clienti corporate si enterprise.