- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cumparatorii romani asteapta luni de zile sa primeasca cel mai subtire laptop din lume

04 Mar, 13:17 • emanuel.ceciu
Importatorul oficial Apple in Romania, IRIS, a primit cateva sute de comenzi pentru cel mai recent laptop al companiei americane, MacBook Air, insa doar primele sase dintre ele urmeaza a fi livrate saptamana aceasta, din cauza intarzierilor cu care sunt aduse in Romania, a spus Catalin Boaru, marketing manager al companiei.
Cumparatorii romani asteapta luni de zile sa primeasca cel mai subtire laptop din lume

„Problema nu va fi reprezentata de numarul de clienti ce vor dori achizitionarea acestui laptop, ci chiar de onorarea comenzilor, deoarece exista probleme in distributie atat in Romania cat si la nivel mondial”, a spus Boaru.

Acesta a precizat ca daca un client din Romania va comanda un laptop MacBook Air astazi, il va primi cel mai probabil in cateva luni.

Prima comanda pentru acest produs a fost primita de IRIS pe 15 ianuarie, imediat dupa lansarea la nivel mondial.

„In Romania, importul produsului depinde de Apple Europa. Cererea in acest moment este foarte mare, producatorii de componente nefiind capabili sa-i faca fata”, a continuat Boaru.

„Un partener al nostru a fost la Londra saptamana trecuta, vizitand cel mai mare magazin Apple Store din regiune. Nu mai erau decat 5 Mac BookAir pe rafturi, toate fiind cumparate insa in aceeasi zi”, a mai spus Boaru.

Apple MacBook Air, cel mai subtire laptop din lume la ora actuala, poate fi precomandat in Romania la pretul de 6.835 lei cu TVA. Configuratia sistemului include un procesor Intel Core 2 Duo la 1,6 Ghz, 2 GB Ram, 80 Gb Hdd, conexiune wireless la Internet si camera web. Autonomia bateriei este de 5 ore, aceasta fiind calculata cu o luminozitate a ecranului de 50%, conectat la Internet si procesand fisiere.

„Clientii carora se adreseaza acest produs sunt oamenii de afaceri care calatoresc foarte mult, avand nevoie de un laptop foarte subtire. Primele comenzi insa le-am primit de la fanii Apple, care stau de obicei noaptea tarziu pentru a urmari lansarea produsului in SUA, in secunda urmatoare sunandu-ne si rezervand respectivele echipamente”, a mai spus Boaru.