- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Deloitte: Sase societati romanesti, in topul primelor 500 companii de tehnologie din EMEA

29 Nov, 14:36 • Redactia DailyBusiness
Industria autohtona de tehnologie a intrat cu sase companii in ierarhia Deloitte Technology Fast 500 din EMEA in anul 2010, un top al companiilor care au inregistrat in ultimii cinci ani cele mai mari rate de crestere a veniturilor in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Deloitte: Sase societati romanesti, in topul primelor 500 companii de tehnologie din EMEA

Astfel, au fost incluse firmele TeamNet International (locul 31), Arobs Transilvania Software (212), Crys Computers (283), Fortech (285), Lasting Software (334) si The Red Point (352).

Acest clasament anual include cele mai dinamice companii publice si private cu activitati in industria de tehnologie, media, telecomunicatii, industria medicala sau tehnologii „green” din 24 de tari EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Topul este realizat in baza cresterii veniturilor companiilor pe ultimii cinci ani.

Pentru aceasta competitie Romania a avut sapte nominalizari (companii incluse in editia din acest an a Deloitte Central Europe Technology Fast 50), primele sase calificandu-se in baza procentelor de crestere raportate in perioada 2005 – 2009: TeamNet International (Bucuresti, +3.120%), Arobs Transilvania Software (Cluj-Napoca, +831%), Crys Computers (Bucuresti, +635%) Fortech (Cluj-Napoca, +629%), Lasting Software (Timisoara, +541%), The RED Point (Iasi, +510%).

Liderul clasamentului din 2010 este compania britanica Mobile Interactive Group, un dezvoltator de aplicatii software.

Pe pozitia a doua se afla compania Netmedia din Polonia, urmata de Rosservice (Rusia), DisplayLink Limited si Mimecast Limited (Marea Britanie).

Top 10 este completat de Confidex Oy (Finlanda), Software Asset Management Ireland (Irlanda), Pontis (Israel), Translation Online Limited (Marea Britanie), Tufin (Israel.).

Franta a inregistrat cel mai mare numar de companii din top – 94, fiind urmata de Marea Britanie cu 86. Cu toate acestea, Marea Britanie are trei din primele cinci companii ale clasamentului.

Totodata, Suedia a detronat Norvegia si Olanda, urcand pe locul trei cu 65 de companii, cu 27 mai mult decat in 2009.

Tendinte pe sectoare

Segmentul aplicatiilor software reprezinta 40% din clasament, cu 202 companii calificate, fiind urmat de companiile de Internet (22%), Telecomuncatii / Retele (15%), Semiconductoare / component / electronice (9%), Bio-tehnologie / Farmaceutice / Echipamente medicale (6%), Tehnologie verde (3%) si Computere / Periferice (3%).

Segmentul de Media / Divertisment reprezinta restul de doua procente.

Sectorul aplicatiilor software este foarte puternic, acaparand trei din primele cinci pozitii din clasament, precum si un numar de 21 de locuri din top 50.

Companiile incluse in raportul Deloitte Technology Fast 500 trebuie sa aiba activitate de cel putin cinci ani, venituri operationale de cel putin 50.000 de euro in primul an luat in calcul si venituri de cel putin 800.000 de euro in anul curent.