- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Depozitul de Calculatoare a solicitat o intalnire cu BRD pentru a se intelege asupra datoriilor

10 May, 16:18 • emanuel.ceciu
Romsoft S.A., proprietarul magazinelor Depozitul de Calculatoare, a cerut creditorului BRD sa se intalneasca pe data de 11 mai pentru a ajunge la o intelegere cu privire la modul in care se va realiza plata unor datorii pe care Romsoft le are catre banca, conform datelor Tribunalului Bucuresti. Modalitatea de negociere aleasa de Romsoft poarta numele de concordat preventiv.
Depozitul de Calculatoare a solicitat o intalnire cu BRD pentru a se intelege asupra datoriilor

Procedura de concordat preventiv este o solutie pentru evitarea falimentului. Firmele aflate in dificultate financiara vor putea evita falimentul prin incheierea unei intelegeri cu creditorii, cu privire la modul in care se va realiza plata datoriilor. Acestea vor putea acoperi sumele datorate prin proceduri amiabile de renegociere a creantelor sau a conditiilor acestora ori prin incheierea unui concordat preventiv, conform Avocatnet.ro.

Contactati de DailyBusiness.ro, oficialii Romsoft au subliniat doar ca ei au cerut BRD o intalnire, si nu invers, fara a oferi informatii suplimentare. Oficialii bancii au spus ca nu comenteaza asupra acestui subiect.

Cititi aici mai multe despre ce implica procedura concordatului preventiv.

Romsoft a inregistrat anul trecut venituri de 40 mil. euro, in scadere cu circa 25%, avand aproximativ 60 de magazine la nivel national.