- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Depozitul de Calculatoare si-a redus cu 20% estimarile de afaceri pe 2008

02 Oct, 13:56 • Redactia DailyBusiness
Compania Romsoft S.A., care detine brandul Depozitul de Calculatoare, si-a scazut estimarile de afaceri cu circa 17 mil. euro, adica 20%, pana la 73 mil. euro pentru anul in curs, pe fondul instabilitatii pietei mondiale care se reflecta si in Romania, a declarat pentru DailyBusiness.ro Adrian Furnica, director executiv al Romsoft (foto).
Depozitul de Calculatoare si-a redus cu 20% estimarile de afaceri pe 2008

„Anterior anuntasem afaceri de 90 mil. euro pentru 2008, insa cred ca de fapt o sa realizam cu maxim un milion mai mult decat anul trecut, cand am realizat afaceri de circa 72 mil. euro”, a declarat Furnica.

Depozitul de Calculatoare a vandut in septembrie cu 27% mai mult decat in luna august, de circa 3 mil. euro, conform acestuia.

„Speram ca trendul ascendent sa se mentina in continuare, dar la cum fluctueaza piata, nu pot face estimari sigure si cred ca nimeni din piata nu poate”, a mai spus Furnica.

Mare parte din cresterea pe luna septembrie s-a datorat vanzarilor de sisteme DC Line cu Windows Vista preinstalat, realizate prin colaborarea dintre Depozitul de Calculatoare, Microsoft Romania si Intel Romania.

„Pana in martie 2008, vindeam doar computere realizate ‘la comanda’. Din martie, am inceput sa vindem si computere preasamblate. Estimez ca pana la finele anului sa comercializam 35.000 de sisteme preasamblate”, a mai spus directorul executiv al Romsoft.

Depozitul de Calculatoare are in prezent 103 puncte de lucru la nivel national.

Principalii concurenti ai Depozitului de Calculatoare sunt Altex, Flamingo International, K Tech Electronics sau eMag.ro.