IT&C

Deutsche Telekom vrea sa depaseasca Orange si Vodafone in Romania, pana in 2018

14 februarie 2014, ora 13:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
deutschetelekom.jpg
Deutsche Telekom vrea sa devina, pana in anul 2018, lider pe toate pietele din Europa Centrala si de Est unde are operatiuni, prin continuarea achizitiei de active si investitii in retele telecom.

"Va avea loc o revolutie in fiecare tara", a declarat Claudia Nemat, directorul operatiunilor internationale europene ale grupuluiintr-un interviu pentru Bloomberg, potrivit Mediafax.

Operatorul german va combina retelele fixe si mobile pentru a furniza servicii imbunatatite, omogenizate, de telefonie si date, care sa atraga clienti, a continuat Nemat.

Deutsche Telekom a convenit luni preluarea integrala a diviziei T-Mobile Cehia intr-o tranzactie de 828 milioane euro.Surse apropiate companiei au declarat in luna ianuarie ca grupul german vizeaza de asemenea preluarea a inca 10% din actiunile grupului elen OTE, unde detine in prezent o participatie de 40%. OTE este prezent in Romania prin Romtelecom, Cosmote si reteaua de magazine Germanos.

Romtelecom este deja liderul pietei de telefonie fixa, unde mai activeaza companii precum UPC si RCS&RDS. Tot cu aceste companii concureaza Romtelecom si pe piata cablistilor.

De asemenea, Germanos este lider in domeniul retailului telecom, cu afaceri de peste 260 milioane de lei in 2012 si o retea de peste 200 de magazine. Compania concurenta Euro GSM, care este partener Orange, a avut in 2012 afaceri de circa 100 milioane de lei si detine o retea de 112 magazine.

Astfel, singura piata unde Deutsche Telekom mai are sa devina lider este cea a operatorilor de telefonie mobila, unde Cosmote se situeaza pe locul al treilea, dupa Orange si Vodafone.

Consortiul format din SSIFSwiss Capital, UBS Limited, Musat si Asociatii SPARL siBT Securities a fost selectat in decembrie anul trecut pentru a intermediafinalizarea privatizariiRomtelecom.

Citeste si:Business-ul RCS & RDS de vanzare? De ce a intrat Digi 24 in must-carry
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 11:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter