- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

\”Dumneavoastra vreti Depozitul de Calculatoare? Pentru pretul corect, il vindem si maine!\”

30 Jun, 12:25 • emanuel.ceciu
Adrian Furnica, managerul lantului de magazine Depozitul de Calculatoare, a declarat ca firma nu cauta in mod activ investitori, dar nu se da in laturi sa negocieze cu cei ce sunt interesati in a achizitiona business-ul. Furnica a anuntat ca in primul semestru incasarile au scazut cu 40%, insa spune ca situatia e in curs de stabilizare.
\Dumneavoastra vreti Depozitul de Calculatoare? Pentru pretul corect, il vindem si maine!\

„Daca dumneavoastra veniti acum cu o oferta corecta, semnam si maine actele, nu-i nicio problema. Am discutat chiar luna trecuta cu managerii unui lant de magazine care opereaza in Europa de Est, ramane de vazut daca se va concretiza ceva”, a spus Furnica, fara sa ofere numele companiei cu care negociaza.

Romsoft, detinatoarea lantului de magazine IT Depozitul de Calculatoare, a generat pe primul semestru al anului in curs venituri de circa 12 mil. euro, in scadere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pe fondul crizei economice ce a fortat compania sa inchida un numar mare de magazine.

In prezent, Depozitul de Calculatoare opereaza prin 70 de magazine, fata de 106 in octombrie anul trecut. Numarul de angajati ai companiei a scazut in aceeasi perioada de la 710 la 460.

Adrian Furnica, managerul companiei, a subliniat insa ca nu se vor mai opera inchideri de magazine si nici disponibilizari pana la finele anului in curs, situatia fiind in curs de stabilizare.

„Am inchis peste 30 de magazine, pe unele doar le-am relocat. Situatia insa incepe sa se stabilizeze si chiar avem sperante de crestere de la an la an pe semestrul doi. In iunie am inregistrat evolutie pozitiva fata de luna mai, cu 4%, prima crestere de la luna la luna de la inceputul lui 2009”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Adrian Furnica.

Scaderea cu 40% pe primul semestru al anului este pusa de managerul companiei in special pe seama situatiei economice dificile pe care o traverseaza Romania, dar si din cauza costurilor cu inchirierea spatiilor pe care proprietarii „s-au incapatanat sa le tina ridicate pana au realizat si ei ca trecem, intr-adevar, printr-o criza economica”.

In ceea ce priveste distribuitorii cu care Depozitul de Calculatoare lucreaza in prezent, Furnica a subliniat ca a renuntat la peste jumatate dintre acestia.

„Daca in toamna lui 2008 lucram cu circa 20 de distribuitori, acum am scazut numarul parteneriatelor la sub 10. Este mai eficient asa”, a spus managerul Depozitului de Calculatoare.

Oficialul Depozitului de Calculatoare a declarat insa ca se asteapta ca semestrul doi sa fie mult mai bun, din mai multe motive: „In primul rand, mai multi jucatori zonali au iesit de pe piata sau au micsorat simtitor numarul de magazine. Exemple sunt in Cluj, Craiova sau Timisoara. Acest lucru ne ajuta pe noi sa vindem mai mult. Apoi, am reusit sa reducem nivelul global al chiriilor cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Se lanseaza si Windows 7, ceea ce va insemna un impuls al vanzarilor de computere”, a spus Furnica.

Romsoft are ca actionari persoanele fizice Virgiliu Raducanu (actionar majoritar), Ladislau Gaspar, Marius Adrian Badea si Rodica Anca Gaspar.