IT&C

Firmele romanesti nu investesc suficient in securitatea IT

26 octombrie 2006, ora 17:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Mai mult de jumatate dintre firmele romanesti aloca pentru securitate mai putin de 2% din bugetele IT, conform oficialilor companiei Gecad.
Majoritatea companiilor folosesc doar metode de baza pentru securizarea datelor, au declarat astazi reprezentantii firmei Gecad citati de NewsIn.

Cele mai multe firme romanesti trateaza cu superficialitate securitatea informatica, peste jumatate dintre ele alocand mai putin de 2% din bugetele de IT, iar aproximativ 65% aloca sub 5% din aceste bugete, au precizat reprezentantii companiei.

"Majoritatea companiilor utilizeaza intre doua si patru tehnici de securizare a datelor. Mai mult de opt sau noua tehnici de securizare folosesc bancile, companiile telecom, administratia publica si unele firme cu activitate in domeniul comertului", a declarat directorul general Gecad Net, Gabriela Mechea, in cadrul seminarului "Piata solutiilor de securitate IT din Romania in anul 2006".Ingrijorator este faptul ca, desi multe companii se confrunta cu atacuri informatice, majoritatea nu raporteaza aceste atacuri, pentru ca, in primul rand nu stiu unde si in al doilea rand nu au incredere ţn autoritati, a mai spus Gabriela Mechea.

Datele oferite joi sunt obtinute in urma unui studiu realizat de Gecad cu ajutorul companiei de consultantŃ Avantera.

Studiul a fost realizat pe un esantion care a inclus 411 companii, selectate din grupul primelor 3500 de societati romanesti, clasificate dupa cifra de afaceri.

Esantionul folosit pentru studiu este reprezentativ numai pentru primele 1.600 de companii dupŃ cifra de afaceri, care impreunŃ genereaza peste 80% din PIB, potrivit reprezentantilor Gecad.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter