- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Fujitsu Siemens Romania estimeaza afaceri in crestere cu 25%

23 Mar, 13:11 • emanuel.ceciu
Reprezentanta locala a producatorului de computere Fujitsu Siemens Computers estimeaza o crestere de aproximativ 25% a afacerilor in anul fiscal 2008, ce se va incheia pe 31 martie 2009, mai putin cu 5 puncte procentuale fata de estimarile initiale ale companiei, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficiali ai companiei.
Fujitsu Siemens Romania estimeaza afaceri in crestere cu 25%

Fujitsu Siemens Computers Romania a inregistrat in anul fiscal 2007 venituri de 65 mil. euro, cresterea de 25% prevazuta acum fiind echivalentul a 81,2 mil. euro.

Pentru anul fiscal 2009 ce se va incheia la 31 martie 2010, compania isi propune dezvoltarea business-ului din Romania pe partea de servere, stocare si servicii. Aceste segmente sunt considerate de oficialii companiei ca fiind „profitabile in contextul economic actual”.

Veniturile generate de segmentul de notebook-uri si desktop-uri ar urma sa fie in scadere cu aproximativ 15-20% fata de anul fiscal 2008, conform oficialilor companiei.

In contextul crizei economice internationale reflectate in fluctuatii economice si pe plan national, compania va opera restructurari la nivel de departamente, punand mai mult accent pe vanzari.

„Divizia de pre-sale a inceput sa opereze si vanzari, unindu-si astfel atributiile cu divizia de vanzari. Astfel, 85% dintre cei 26 de angajati din Romania se ocupa in prezent de vanzari, fata de doar 60% cati erau anterior”, a declarat un oficial al companiei pentru DailyBusiness.ro

Printre alte „masuri anti-criza” luate de companie se numara reorganizarea business-ului si axarea pe segmente identificate ca fiind profitabile, scaderea costurilor operationale sau analiza situatiei economico-financiare a partenerilor pentru evitarea riscului de neplata.

Oficialii Fujitsu Siemens Computers au anuntat luni ca Dragos Nicolaescu, director general al filialiei locale, va parasi compania urmand sa conduca furnizorul de servicii IT Ness Romania. Contactati de DailyBusiness.ro, oficialii Ness Romania nu au dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect.