- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Germanos: Vanzari in crestere cu 91% la accesorii Bluetooth

18 May, 11:17 • Redactia DailyBusiness
Germanos Telecom Romania, cel mai mare retailer de telecomunicatii din tara, parte a grupului Cosmote, a anuntat o crestere de 91% a volumului de vanzari de accesorii handsfree cu Bluetooth, in primele 4 luni ale anului 2009, in comparatie cu perioada similara a anului trecut, a anuntat compania.
Germanos: Vanzari in crestere cu 91% la accesorii Bluetooth

In ceea ce priveste valoarea, vanzarile de accesorii handsfree cu Bluetooth au crescut cu 52%.

Accesoriile de telefonie mobila, hands-free cu fir si hands-free cu Bluetooth, car-kit-uri, huse pentru telefoane mobile, carcase, baterii, incarcatoare de masina, incarcatoare de voiaj, suporturi de date, cabluri, memorie flash USB, si suporturi auto pentru telefonul mobil, reprezinta aproximativ 7% din valoarea vanzarilor medii lunare ale Germanos.

Ponderea accesoriilor ca valoare a crescut de la aproximativ 5% in primul sfert al anului 2008 la 7% in primul trimestru al anului 2009.

„Categoria Bluetooth reprezinta 60% din valoarea totala a accesoriilor vandute lunar”, se precizeaza in anuntul companiei.

In acelasi timp, vanzarile de carduri de date au crescut la Germanos cu 15% ca valoare, in primele 4 luni ale anului 2009, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

„Segmentul accesoriilor de telefoane mobile are o dinamica spectaculoasa si din acest motiv putem spune ca exista mai multe tendinte ce caracterizeaza aceasta piata. Sistemele cu fir sunt inlocuite din ce in ce mai mult de cele fara fir, cu tehnologia Bluetooth”, a declarat Cosmin Vintila, accessories product manager, Germanos Telecom Romania.

El a mai spus ca aceasta tehnologie castiga teren si in ceea ce priveste transferul de date, inlocuind clasicul cablu.