- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

GTS Telecom: Preluarea firmei-mama nu ne poate face decat bine

22 May, 12:20 • emanuel.ceciu
Dupa ce operatorul de servicii telecom GTS Central Europe, din care face parte si filiala locala GTS Telecom, a fost achizitionat de catre un consortiu de fonduri private, reprezentantii companiei locale au comentat ca "daca vor exista schimbari in activitatea locala, acestea vor fi in mai bine".
GTS Telecom: Preluarea firmei-mama nu ne poate face decat bine

„Fondurile care au achizitionat GTS Central Europe (GTS CE) au o foarte mare experienta in industria telecom. Daca se vor resimti efectele achizitiei GTS CE, acestea, sunt convins, vor fi in mai bine”, a declarat pentru DailyBusiness Cristian Copilau, GTS Telecom marcom manager.

Acesta nu a oferit informatii suplimentare despre valoarea tranzactiei.

Filiala din Romania va organiza pe 30 mai o conferinta de presa in care va da detalii despre aceasta tranzactie.

Din consortiul de fonduri private de investitii fac parte Columbia Capital, M/C Venture Partners, Innova Capital, Columbia Capital, HarbourVest Partners, Oak Investment Partners si Bessemer Venture Partners, conform site-ului GTS Telecom.

Group Menatep Ltd. a vandut integral GTS Central Europe catre acest consortiu.

Odata cu schimbarea actionarilor, Adam Sawicki a fost numit CEO al GTS CE. Anterior, Sawicki a ocupat pozitia de „vice president and head of West Europe and North America”.

GTS CE este un operator alternativ de telecomunicatii cu filiale in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia, Ungaria. Compania furnizeaza servicii pe piata business in segmentul companiilor comerciale (retail) si in segmentul operatorilor (wholesales). GTS CE dezvolta prin parteneriate locale operatiuni in Bulgaria, Croatia, Lituania, Serbia, Slovenia, Ucraina.

GTS CE a raportat venituri totale pentru anul 2007 de aproximativ 400 mil. euro si profit operational calculate inaintea dobanzilor, deprecierilor taxelor si amortizarilor de 70 mil. euro.

Gama de servicii GTS Telecom cuprinde solutii de transport si comunicatii de date TCP/IP, servicii Internet si voce, solutii de gazduire de echipamente si continut Internet in Data Center-ele proprii.

In Bucuresti, compania detine o retea metropolitana de 15 Gb/sec pe care sunt interconectate doua DataCenter-e din Bucuresti.

Cele mai recente date legate de veniturile GTS Telecom Romania au fost publicate pentru primul semestru al lui 2007, cand compania a inregistrat un profit operational (EBITDA) de 1,6 milioane euro, cu 8% mai mult fata de perioada similara a anului trecut, si afaceri de peste 7 mil. euro.