- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Hotii prototipului laptop-ului Asus NX90 inca nu au fost prinsi – compania amana evenimentul de lansare

30 Aug, 10:04 • emanuel.ceciu
Filiala locala a producatorului de computere Asus a anuntat ca este nevoita sa amane evenimentul de lansare a notebook-ului NX90 in urma furtului produsului ce trebuia expus in cadrul unei conferinte. Modelul nu a intrat inca in productia de serie, iar prototipul ajuns in Romania era unul dintre putinele disponibile in Europa.
Hotii prototipului laptop-ului Asus NX90 inca nu au fost prinsi - compania amana evenimentul de lansare

Laptop-ul, inca nelansat, era expus intr-un hotel din Bucuresti, locul de unde a si fost furat in prima jumatate a lunii curente.

Hotii, desi surprinsi de camerele de inregistrare, nu au fost inca gasiti de politie, conform companiei.

„Cu fiecare lansare importanta, obisnuim sa prezentam in avans reprezentantilor presei un prototip al respectivului produs, inaintea intrarii in fabricatia de serie. Acum suntem nevoiti sa asteptam primirea unui nou portabil din Taiwan. Am decis amanarea evenimentului de lansare pe plan local pentru a evita eventualele probleme de logistica”, a declarat Ciprian Donciu, purtator de cuvant ASUS Romania.

Pana la disparitia sa, laptopul NX90 a fost expus expus in scopuri de promovare in doua locatii din Bucuresti, fiind inchis intr-un stand expozitional rotativ din plexiglas. Numele produsului si caracteristicile tehnice nu erau mentionate, urmand ca prezentarea oficiala sa se realizeze in cadrul unei conferinte de presa. In cursul noptii de 11 august 2010, notebookul a fost furat din incinta unui hotel din Bucuresti. Furtul a fost raportat politiei de catre reprezentantii locatiei, iar ancheta este in curs de desfasurare.

Laptopul Asus NX90 este un model exclusivist disponibil momentan doar sub forma de prototip, iar valoarea lui comerciala se va ridica la 10.000 lei.

Acesta va intra pe piata din Romania la finalul lunii septembrie.

Mai multe voci au sustinut, in special pe retele sociale, ca aceasta este o miscare de marketing din partea companiei Asus si ca de fapt prototipul nu ar fi fost furat. Oficialii companiei au negat aceste zvonuri.