- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HP fructifica preluarea Palm: Lanseaza o tableta PC si doua smartphone-uri care ruleaza webOS

10 Feb, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere din lume, a lansat o noua tableta PC si doua smartphone-uri, care ruleaza sistemul de operare WebOS, dezvoltat initial de Palm, si intentioneaza ca pana la finalul anului sa implementeze sistemul si in cazul PC-urilor clasice, relateaza Bloomberg.
HP fructifica preluarea Palm: Lanseaza o tableta PC si doua smartphone-uri care ruleaza webOS

Prin lansarea tabletei TouchPad si smartphone-urilor Veer si Pre 3, HP intentioneaza sa concureze atat cu Apple iPhone si iPad, cat si cu dispozitivele care ruleaza sistemele de operare Google Android si Microsoft.

Astfel, producatorul de PC-uri incearca sa se concentreze mai mult pe segmentul tabletelor si al smartphone-urilor pentru a-si diversifica business-ul.

In trimestrul patru al anului trecut numarul smartphone-urilor livrate a atins nivelul de 100,9 milioane de unitati, in crestere cu 87% fata de aceeasi perioada a anului 2009, in timp ce livrarile de PC-uri au avansat cu doar 2,7% pana la 92,1 milioane de unitati, potrivit companiei de cercetare IDC.

In perioada octombrie-decembrie 2010, sistemul de operare WebOS a fost folosit de sub 4% din utilizatorii de smartphone-uri din Statele Unite, spre deosebire de software-ul celor de Research in Motion (dezvoltatorul BlackBerry) care a atras o cota de 31,6%, urmat de Android cu 28,7%, Apple cu 25% si Microsoft cu 8%, potrivit sursei mentionate.

HP a preluat compania Palm in aprilie 2010.