IT&C, CARIERE

HR Manager: Clujul se apropie de cele mai mici cote de somaj din istoria post-comunista. IT-ul este varf de lance

24 iulie 2017, ora 20:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
it.jpg
Asociația Română pentru Industria Electronică și Software a demarat un studiu de piață referitor la industria locală de servicii IT și software pentru a clarifica presiunea pusă pe universități și autorități locale de a genera un număr mai mare de forță de muncă calificată pentru industria de IT.
ARIES Transilvania, Asociația Română pentru Industria Electronică și Software din România, a demarat un studiu de piață referitor la industria locală de servicii IT și software. Proiectul va analiza situația pieței de IT din Cluj-Napoca în comparație cu cea din alte 8 centre urbane mari din România, în scopul de a oferi date relevante de context pentru piața clujeană de profil. Studiul vizează analiza evoluției industriei și nevoile specifice ale companiilor și angajaților din domeniu.

Proiectul de cercetare are scopul de a furniza o imagine actuală pentru Cluj-Napoca, asupra nevoilor și provocărilor companiilor din domeniul IT, punând datele în context local și național.


Studiul realizat de ARIES Transilvania se află la cea de-a doua ediție anuală și va avea o componentă cantitativă, aplicându-se un chestionar online pe un eșantion format din peste 800 de companii de IT, din cele 9 orașe (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Oradea, Brașov, Constanța, Craiova, Sibiu), dar și o componentă calitativă, urmărindu-se realizarea a peste 30 de interviuri individuale cu manageri și responsabili ai departamentelor de resurse umane ale firmelor din domeniu.În cadrul studiului se va acorda o importanță deosebită analizei produselor proprii și inovatoare, trendurilor industriei și oportunităților de dezvoltare și inovare pentru companii.
 

Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania, a menționat că acest studiu vine să clarifice presiunea pusă pe universități și autorități locale de a genera un număr mai mare de forță de muncă calificată pentru industria de IT.

"Să sperăm că în momentul în care concluziile studiului ne vor arăta că există o nevoie stringentă de mai mult personal specializat în IT, nu doar în Cluj, cât și în alte orașe mari din România, vom putea accelera parteneriatele cu mediile universitare.”, a declarat domnul Voicu Oprean.  

Clujul trăiește vremuri interesante și se pare că ne vom apropia de cele mai mici cote de șomaj din istoria post-comunistă. IT-ul este vârf de lance în dezvoltarea regională, iar resursa umană în acest domeniu este critică și foarte importantă. Proiectele comune între asociațiile profesionale și instituțiile locale au arătat avantajele colaborării și șansa de a construi împreună proiecte sustenabile", a adăugat Cătălina Ciubotaru, HR Manager și coordonator al studiului.  

Studiul se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2017 și va cuprinde inclusiv o analiză comparativă a rezultatelor financiare a companiilor din domeniul IT, pe ultimii 6 ani, în vederea identificării evoluției economice a sectorului, cât și a principalelor provocări și probleme întâmpinate de companiile din această industrie.  

Cercetarea va urmări și obținerea unor informații exacte despre structura angajaților, fluctuația de personal, nevoile de training, produsele proprii și gradul de inovare al acestora, precum și despre piețele de desfacere ale companiilor din sectorul IT.  

Raportul final al cercetării va fi disponibil și în limba engleză fiind prezentat în cadrul unui eveniment public în toamna acestui an, ulterior putând fi accesat și online.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter