- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Inca un executiv Microsoft paraseste compania

11 Jan, 11:38 • Redactia DailyBusiness
Robert Muglia, presedintele diviziei Server and Tools din cadrul Microsoft, se va retrage din functie dupa ce directorul executiv al companiei, Steve Ballmer, a decis sa-l inlocuiasca, potrivit Wall Street Journal.
Inca un executiv Microsoft paraseste compania

Intr-o scrisoare adresata angajatilor, Ballmer a recunoscut ca el a decis sa caute un nou lider pentru divizie, o afacere care genereaza venituri de circa 15 miliarde de dolari, dupa ce a discutat cu Muglia despre modalitatile de crestere a afacerii.

Pe de alta parte, Ballmer nu isi motiveaza concret decizia, potrivit sursei mentionate.

Robert Muglia va parasia compania in vara, iar Ballmer va cauta un inlocuitor atat in interiorul companiei, cat si in afara acesteia.

In anul fiscal incheiat la 30 iunie 2010, profitul diviziei Server and Tools a crescut cu 14% pana la 5,49 miliarde de dolari, fata de anul precedent, in timp ce veniturile s-au majorat cu 5% pana la 14,87 miliarde de dolari.

Plecare lui Muglia vine dupa ce in ultimul an mai multi executivi au parasit compania, printre care Ray Ozzie, seful diviziei de productie software, Stephen Elop, seful diviziei de business, si Calin Tatomir, directorul general al Microsoft Romania.