- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

iNes IPTV a amanat cu un an obiectivul de a ajunge la 1.000 de clienti

04 Mar, 00:01 • Redactia DailyBusiness
Provider-ul autohton de servicii IPTV (televiziune prin Internet Protocol) iNes si-a amanat cu un an targetul de a atinge 1.000 de clienti, pentru finele lui 2009.
iNes IPTV a amanat cu un an obiectivul de a ajunge la 1.000 de clienti

iNes IPTV anuntase la sfarsitul lui 2007 ca urmareste sa atinga 1.000 de clienti pe acest serviciu pana la finele lui 2008.

„Intr-adevar, am ratat target-ul deoarece a trebuit sa ducem ‘munca de educare’ cu utilizatorii – sa inteleaga ce inseamna optiunea de Time Shifting, de ce serviciile noastre sunt mai scumpe. Practic, am dus munca de pionierat”, a explicat pentru DailyBusiness.ro Radu Rusu, IPTV Division Operation Manager al iNes Group.

Compania are in prezent 350 de abonati pentru serviciul de IPTV, cu 50 mai mult decat numarul anuntat in septembrie 2007.

Intrebat de ce considera ca de data aceasta isi va atinge target-ul, oficialul iNes a declarat ca „piata este deja mult mai matura, oamenii mai deschisi. Prezenta la HiFi Arena (targ de tehnologii din Bucuresti – n.r.) de anul trecut ne-a dovedit acest lucru”.

„In prezent avem 350 de clienti pentru serviciile IPTV si urmarim triplarea acestui numar pana la finele lui 2009. Ianuarie si februarie din 2009 au fost lunile in care am avut cele mai multe instalari de cand am lansat serviciul iNES IPTV – cate 20 pe luna”, a declarat Radu Rusu.

90-95% dintre clientii IPTV ai companiei sunt persoane fizice, restul fiind clienti business.

„Criza financiara nu ne-a afectat pana in prezent, noi adresandu-ne aproape exclusiv segmentului high-end, care are inca multi bani. Oricum, vom fi si noi prudenti anul acesta – nu vom mai investi cu sutele de mii de euro ca in anii precedenti ci ne vom consolida si vom recupera din sumele alocate anterior extinderii”, a mai spus Rusu. Acesta a mai spus ca triplarea numarului de clienti in 2009 va fi posibila si datorita introducerii de noi canale in sistemul High Definition.

Serviciile de televiziune sunt disponibile clientilor din Bucuresti si Voluntari, unde compania ofera acoperire de 100%, conform oficialilor iNes IPTV.

Atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice, taxa de instalare este de 150 euro. Pentru persoane fizice, abonamentul lunar este de 100 euro, in timp ce pentru persoane juridice acesta se ridica la 250 euro. Grila de programe acopera peste 120 de canale, dintre care cinci (Discovery, TVR, Eurosport, History Channel, Melody Zen) pot fi vizualizate in High Definition.

Radu Rusu a subliniat ca in Bucuresti compania targeteaza circa 20.000 de potentiali clienti.

Compania iNes Group mai ofera servicii de Internet si de telefonie fixa.

iNes Group nu a facut publice rezultatele financiare pe 2008, anterior declarand ca urmaresc afaceri de pana la 7,4 mil. euro.