IT&C

iPad-ul ar putea canibaliza iPod-urile si notebook-urile

07 mai 2010, ora 10:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ipad.jpgmedie.jpg
iPad-ul produs de Apple ar putea canibaliza vanzarile unor dispozitive cum sunt iPod-urile, sistemele portabile de jocuri sau notebook-urile, potrivit unui studiu al Alphawise, departamentul intern de cercetare al Morgan Stanley. Aceste rezultate le contrazic pe cele ale unui alt studiu, potrivit caruia iPad-ul va "fura" numai o mica parte din potentialii cumparatori de iPhone sau iPod Touch, potrivit presei internationale.

Alte dispozitive amenintate de iPad sunt cititoarele electronice cum este Kindle, produs de Amazon.com.

Astfel, potrivit studiului Alphawise, 44% dintre cei care detin un iPad au spus ca ar renunta la achitionarea unui notebook, 24% la cumpararea unui MacBook, iar 20% nu ar mai lua in considerare sa-si achizitioneze un PC.

"Vanzarile de PC-uri in Statele Unite, in special pe segmentul notebook-urilor au inceput sa scada in ianuarie, cand Apple a anuntat Ipad-ul si apoi, din nou in aprilie, cand dispozitivul a fost lansat pe piata", a spus un analist din cadrul Morgan Stanley.Rezultatele acestui studiu le contrazic, intr-o oarecare masura, pe cele obtinute de analistul Munster de la banca de investitii Piper Jaffray. Astfel, din 448 de detinatori de iPad, numai 1% se gandisera anterior sa-si achizitioneze un iPod Touch, iar 1% un iPhone.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 01:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter