- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Iron Man devine realitate. Armata SUA dezvolta proiectul XOS

20 Jul, 14:29 • Redactia DailyBusiness
Compania americanaRaytheon lucreaza, in prezent, la dezvoltarea celei de-a treia versiuni a costumului XOS care va oferi soldatilor SUA puteri spectaculoase. Proiectul pare inspirat din celebra serie de filme Iron Man.
Iron Man devine realitate. Armata SUA dezvolta proiectul XOS

XOS 3 va fi cu 50% mai usor decat versiunea anterioara si va oferi o autonomie cu cel putin 25% mai mare, au afirmat inginerii de la Raytheon.Noua generatie ar urma sa fie lansata in 2014, iar primii soldati care vor purta costumul ii vom vedea un an mai tarziu.

XOS reprezinta, in esenta, o structura din metal care ii ofera utilizatorului o forta nebanuita cu ajutorul pistoanelor hidraulice.Intreaga structura este sustinuta de un motor care ii ofera soldatului puterea de a ridica obiecte, de a alerga si a distruge obstacolele.

Proiectul XOS a fost initiat in 2007 si de atunci au fost cheltuiti peste 50 milioane de dolari, finantare asigurata de Raythron si US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).

Si compania Lockheed Martin a dezvoltat o structura similara. HULC Exoskeleton permite soldatilor americani sa se deplaseze pe distante foarte lungi fara sa mai oboseasca.