- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft a prezentat primul smartphone cu Windows Mango. Vezi cum arata (VIDEO)

27 Jul, 10:56 • Redactia DailyBusiness
Primul smartphone bazat pe noua editie, Mango, a sistemului de operare Windows Phone, produs de Microsoft, a fost prezentat miercuri la Tokyo, scrie PCMag.
Microsoft a prezentat primul smartphone cu Windows Mango. Vezi cum arata (VIDEO)

Terminalul este primul dintr-o serie prin care Microsoft spera spera sa redevina un jucator important pe piata smartphone-urilor. Noul sistem Mango, intitulat oficial Windows Phone 7.5, adauga peste 500 de imbunatatiri platformei Windows, potrivit companiei.

Multe dintre acestea pot fi gasite in noul smartphone IS12T, construit de Fujitsu Toshiba Mobile Communications, care va fi disponibil cel mai devreme in septembrie, exclusiv pe piata japoneza.

[dbvideo=698]

Compania nu a dezvaluit cat va costa noul terminal. Smartphone-ul va dispune de un display de 3,7 inchi, o camera de 13,2 megapixeli, si conecdifitate Bluetooth si Wi-Fi. Cantareste 113 grame, iar producatorul spune ca bateria ofera 11 zile de stand-by si 6 ore de convorbiri.

Avand in vedere ca modelul a fost prezentat la numai cateva ore de la finalizarea oficiala a sistemului Mango, PCMag se asteapta ca mai multe terminale cu Mango vor fi lansate in urmatoarele saptamani.

Potrivit [url=http://www.pcworld.com/article/236637/first_windows_mango_phone_unveiled.html]sursei citate[/url], compania si-a propus acelasi lucru si anul trecut, odata cu lansarea Windows Phone 7, insa sistemul nu s-a bucurat de un foarte mare succes. Desi a beneficiat de mii de aplicatii si, in general, de o receptie pozitiva, noua platforma, care a inlocuit Windows Phone, a fost eclipsata de o noua serie de lansari de terminale Android, precum si de update-uri ale iPhone. Astfel, Microsoft a pierdut cota de piata de la introducerea sistemului.

Microsoft controla 2,7% din piata smartphone-urilor in primul trimestru al anului, arata datele companiei de cercetare IDC. In aceeasi perioada a anului trecut, insa, cota de piata a sistemului a fost de 7,1%. La nivel de unitati, numarul terminalelor cu sisteme Microsoft care s-au vandut a scazut de la 3,9 milioane de unitati in primul trimestru al anului trecut pana la 2,8 milioane de unitati in primul trimestru din 2011.

„Am mers de la foarte putin la… foarte putin”, spunea, la inceputul acestei luni, Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft.