IT&C

Microsoft a prezentat specificatiile tabletelor ce vor rula Windows 8

18 ianuarie 2012, ora 11:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Lenovo Yoga.jpg
Microsoft a publicat un document ce contine specificatiile pe care vor trebui sa le indeplineasca tabletele care vor rula sistemul de oeprare Windows 8, asteptat sa iasa pe piata in a doua parte a acestui an.

Una dintre cele mai spectaculoase astfel de specificatii se refera la formatul "convertibil" al noilor dispozitive.

"Un format convertibil este definit ca un dispozitiv care combina PC-ul, display-ul si sursa de energie cu o tastatura atasata mecanic si un touchpad, atasate intr-un singur sasiu. Un dispozitiv convertibil poate fi transformat intr-o tableta atunci cand dispozitivele atasate de input sunt ascunse sau indepartate, display-ul ramanand singurul mecanism de input", se arata in documentul Microsft citat de Cnet.

Practic, tabletele Windows 8 vor fi in acelasi timp si notebook-uri, desig-ul lor urmand sa fie similar cu cel al Lenovo Yoga sau Asus Transformer.In plus, tabletele Windows 8 vor trebui sa includa cinci butoane fizice: unul de pornire/oprire, unul pentru blocarea rotirii ecranului, o tasta Windows, si doua taste de control al volumului.

Rezolutia minima a display-ului va fi de 1366x768 pixeli ia tabletele Windows 8 vor mai dispune si de conectivitate USB, NFC, WLAN si Bluetooth 4.0+.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter