IT&C

Microsoft renunta la numele Nokia de pe noile smartphone-uri

23 octombrie 2014, ora 12:51 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Nokia-Lumia-530.jpg
Microsoft va abandona numele brandului Nokia de pe noile smartphone-uri, la mai putin de un an de cand a preluat operatiunile de productie de telefoane mobile si servicii ale Nokia Oyj, pentru 5,4 miliarde de euro (7,5 miliarde de dolari), transmite BBC.

Noile telefoane mobile inteligente Nokia Lumia vor fi cunoscute ca Microsoft Lumia, a anuntat gigantul american. Restul operatiunilor Nokia, care nu sunt detinute de compania americana, isi vor pastra numele Nokia.  

O postare de pe pagina de Facebook a Nokia France confirma renuntarea la numele brandului. Redenumirea va fi prezentata pe plan global la momentul potrivit, a anuntat Microsoft, cel mai mare producator mondial de software.  
Anuntul vine in ciuda acordului incheiat pe zece ani cu compania finlandeza prin care Microsoft s-a angajat sa utilizeze numele Nokia pe dispozitivele mobile, scrie Agerpres.

In prezent, Microsoft este intr-un proces masiv de reorganizare. In iulie, compania americana a anuntat eliminarea a 18.000 de locuri de munca, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale (127.000 de angajati), aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizata vreodata in istoria companiei.  

Cea mai afectata va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajati, adica jumatate din forta sa de munca. Ca urmare a acestor restructurari, Microsoft a informat ca va inregistra costuri de 1,6 miliarde de dolari sub forma de pachete compensatorii si costuri asociate in urmatoarele patru trimestre. De asemenea, in procesul de restructurare, Microsoft va inchide, in noiembrie, uzina Nokia de la Komarom (Nord-Vestul Ungariei), care are aproximativ 1.800 de angajati.  

In 2011, Nokia a decis sa inchida fabrica din localitatea Jucu (judetul Cluj), dupa ce a investit 60 de milioane de euro in aceasta intreprindere inaugurata in 2008.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Mai 2021, 19:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter