IT&C, REAL ESTATE

Microsoft Romania a inchiriat 63% din cladirea Campus 6.2, care va fi finalizata de Skanska in 2020

28 martie 2019, ora 17:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
birou-campus-62_2.jpg
Skanska România, filiala locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, înregistrează rezultate remarcabile pentru 2018 și își consolidează poziția pe piața de birouri din București. Anul trecut, Skanska a închiriat peste 38.000 mp de spații de birouri în Campus 6 și Equilibrium, proiecte pe care le dezvoltă concomitent.

Campus 6.1 a fost deja livrat iar construcția primei clădiri din proiectul Equilibrium va fi finalizată în Q3 al acestui an.

În cifre, anul 2018 a însemnat pentru Skanska România: 1 clădire finalizată, 2 proiecte dezvoltate concomitent și o investiție de 76 de milioane de Euro pentru a crea spații de birou futureproof.

2018 a fost un an foarte bun pentru Skanska România: în luna iulie, compania a vândut prima fază a complexului de birouri Campus 6, primul proiect Skanska dezvoltat în zona de Centru-Vest a capitalei.Campus 6.1 a fost livrat, conform planului, în luna octombrie a anului trecut. Majoritatea companiilor care au ales Campus 6.1 sunt companii de tip IT și SSC. Chiriașii clădirii, ocupată în proporție de 100%, sunt: Superhippo, Gefco, Kuehne Nagel, SecureWorks, London Stock Exchange Group, Stradale, NXP, Spaces by Regus și Starbucks.

Equilibrium, cel de-al treilea proiect de birouri dezvoltat de Skanska în România, a atras primii utilizatori, care au închiriat împreună aproximativ 6.000 mp.

Faza a doua a complexului Campus 6 a fost demarată în Q4 din 2018. Planificată pentru finalizare în Q3 2020, etapa 2 a proiectului a fost închiriată deja în proporție de aproximativ 63% de Microsoft România. Tranzacția se clasează printre cele mai mari de pe piața de birouri din București în ultimii șase ani.

„Pentru noi, oamenii și experiența de care au parte în proiectele noastre sunt o prioritate. Ne dorim ca spațiile pe care le dezvoltăm să ofere un cadru pozitiv pentru activitățile tuturor utilizatorilor, de la vizitatori și angajați, până la membrii comunităților învecinate. De aceea, Equilibrium și Campus 6, proiectele dezvoltate concomitent anul anterior, îmbină spații verzi de relaxare, mobilier exterior modern, conexiune WI-FI în interior și exterior, toate pentru well-being-ul utilizatorilor”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director Skanska Property România Dintre țările din CEE în care Skanska activează, România și Polonia sunt țările în care cererea de spații de birouri a înregistrat o creștere simțitoare.

Conform unui studiu desfășurat de sucursala din Polonia a companiei JLL, anul trecut valoarea tranzacțiilor a depășit suma de 13 miliarde de euro la nivel de CEE, cu o creștere de 11% față de anul precedent. La nivelul Europei Centrale și de Est (CEE), în 2018 Skanska a vândut în total 9 clădiri, a închiriat 153.000 mp și a livrat cu succes 8 proiecte, cu o investiție totală de 495 milioane de Euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 15:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter