IT&C

Netcity: numar minim de avarii pe parcursul anului 2019 in Bucuresti

04 noiembrie 2019, ora 16:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
NETCITY 2.jpg
Reprezentanții Netcity Telecom SRL anunță că anul acesta au fost inregistrate doar 60 de incidente care au afectat, pe termen scurt, serviciile furnizate de operatori către clienții finali, pe 46 de strazi ale Capitalei.

De altfel, raportat la totalul celor 60 de incidente, 23 au fost cauzate de lucrări edilitare de modernizare ale Capitalei, care au impus relocarea segmentelor de infrastructură prezente în zonele respective. Alte cauze ale incidentelor înregistrate pe parcursul acestui an includ lucrările unor furnizori de utilități, plantările de copaci, reamenajările prin asfaltare sau betonare, dar și actele de vandalism.  

Cu toate acestea, timpul mediu de reacție a fost rapid, iar acolo unde au fost necesare lucrări civile de anvergură, au fost oferite operatorilor soluții temporare pentru ca serviciile oferite către clienții finali să fie restabilite în cel mai scurt interval.  

„Rețeaua Netcity nu este doar o alternativă legală pentru cablurile aeriene instalate fără autorizație pe stâlpi, ci este și o infrastructură care contribuie la modernizarea Capitalei, atât tehnologic cât și la nivelul infrastructurilor de utilități. Eforturile susținute de extindere a rețelei ne permit să oferim servicii de telecomunicații mai stabile ca niciodată în Capitală, astfel încât bucurestenii care beneficiază de racord Netcity au toate sansele sa treacă peste iarna grea anunțată cu zero impact asupra funcționalității serviciilor TV, internet sau telefonie”, declară Adrian Răcășan, CEO Netcity Telecom.  Raportat la numarul estimat de circa un sfert de milion de locuințe racordate, Netcity înregistrează o medie de doar 0,3 incidente per mia de locuințe, pe an, considerabil sub nivelul raportat de Consiliul Europei ca standard de industrie.

Conform raportarilor europene, în Olanda, punct de reper ca avans tehnologic, numărul de incidente aduse rețelelor telecom de către lucrările publice este de 5,5 per mia de locuințe, pe an.  

Pentru alinierea la cele mai noi practice in industie, Netcity utilizează standardul de execuție de tip mini-șanț (mini-trenching), standard de referință internatională, utilizat la scară extinsa în Europa și recomandat de ASRO, ONU - International Telecommunication Union, Comisia Europeana sau FTTH Council.

Mini-șanțul a fost adoptat de Netcity în premieră în România și certificat de autoritatile naționale de standardizare, ca alternativă viabilă la vechile standarde ale decadelor anterioare, pretabile pentru rețelele de comunicații traditonale, dar neoptimizate pentru cerințele unei dezvoltări moderne.  

Rețeaua Netcity este construită din fonduri 100% private și este disponibilă tuturor operatorilor de telecomunicații, care își pot reloca retelele aeriene în subteran.

Infrastructura acoperă, deja, bulevardele si zonele turistice principale ale Capitalei, iar lucrările continuă să avanseze, cu preponderență pe străzile secundare.

Netcity Telecom a fost fondată în 2007 pentru construcția și operarea rețelei metropolitane pentru fibră optică a Municipiului București „Netcity”, cu scopul de a facilita mutarea cablurilor aeriene în subteran.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 06 Iulie 2022, 07:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter