IT&C

O firma din Timisoara si una din Iasi participa la licitatia pentru televiziunea digitala terestra

31 ianuarie 2017, ora 17:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
multiplex.jpg
In cadrul celei de-a patra licitatii pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra organizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si-au depus dosarele de candidatura companiile NOVA MEDIA S.R.L. cu sediul social in Timisoara si M PLUS INVESTMENTS S.R.L cu sediul social in Iasi. In urma analizarii dosarelor depuse, comisia de licitatie anunta ca ambele companii sunt admise in etapele viitoare ale procedurii.

In data de 13 februarie 2017, in urma etapei stabilirii primului set de oferte castigatoare, comisia de licitatie va anunta ofertantii castigatori si daca este necesar sa fie organizata etapa de licitatie propriu-zisa.

Resurse disponibile


In cadrul licitatiei sunt disponibile doua multiplexuri nationale, 26 de multiplexuri regionale si 18 multiplexuri locale de televiziune digitala terestra nealocate in procedurile anterioare.Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa. Prin intermediul fiecarui multiplex national se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce multiplexurile regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate.

Procedura de licitatie


Asa cum a fost stabilit prin strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra aprobata de Guvernul Romaniei, acordarea multiplexurilor se face prin procedura de selectie competitiva, adica licitatie. Aceasta presupune ca fiecare ofertant sa depuna o oferta initiala prin care sa indice categoriile si numarul de multiplexuri pe care doreste sa le achizitioneze.

In functie de existenta sau nu a unei cereri mai mari decat oferta, licitatia poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depaseste oferta, pentru celelalte categorii desemnarea castigatorilor facandu-se pe baza ofertei initiale. Dupa ce se stabilesc castigatorii si preturile pentru fiecare multiplex solicitat, licitatia poate continua cu o runda de alocare in care multiplexurile unde sunt posibile mai multe alocari vor fi repartizate ofertantilor castigatori pe baza sumelor suplimentare pe care acestia vor fi dispusi sa le plateasca pentru a obtine o anumita alocare a frecventelor.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale si locale aceasta variaza intre 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet si 10.000 euro. Taxele de licenta au fost stabilite de catre Guvern in luna februarie 2014.

Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani. Castigatorii pot lansa serviciile imediat dupa obtinerea licentei din partea ANCOM si vor avea obligatia de a pune in functiune 36 de emitatoare in termen de 2 ani de la obtinerea licentei pentru multiplexurile nationale, respectiv un emitator in termen de 1 an pentru multiplexurile regionale sau locale.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 09:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter