IT&C

Orange anunta viteze 4G+ de pana la 500Mbps în 95 de orase din Romania

07 martie 2018, ora 12:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Orange test de viteza.jpg
Începând de astăzi, clienţii Orange au ocazia să experimenteze performanţele reţelei 4G+ la viteze de până la 500Mbps în 95 de orașe din România. Viteze superioare de până la 900Mbps pot fi testate în reţeaua comercială din smart shop-uri Orange din Bucureşti (Europe House), Iaşi şi Cluj-Napoca, precum și în Impact Hub București prin intermediul terminalelor compatibile.

De asemenea, Orange, alături de Nokia, a demonstrat beneficiile tehnologiei 5G, pe spectru 5G (3.7 GHz) în reţeaua radio.

Noile performanțe sunt rezultatul unui proces de dezvoltare a rețelei 4G+ a Orange, dar și al investițiilor constante în cea mai extinsă rețea 4G din România. În urma acestei evoluţii, toţi clienţii Orange se vor bucura de creşteri semnificative ale vitezei.

Astfel, în zonele cu acoperire 4G în care viteza maximă era de până la 150Mbps, aceasta creşte până la 200Mbps. Zonele cu acoperire 4G+, cu viteze de până la 375 Mbps, vor beneficia acum de viteze de download de până la 500 Mbps.De asemenea, în cadrul unui eveniment cu presa, Orange a demonstrat potențialul reţelei 4G+, ajungând la viteze comerciale de până la 900Mbps, folosind terminale Samsung Galaxy S9 şi tehnologia existentă de reţea radio, furnizată de Huawei.

Alături de Orange, Nokia a realizat o demonstraţie a capabilităţilor tehnologiei 5G, prezentând două dintre cele mai interesante funcţionalităţi. Au fost evidenţiate latenţa extrem de redusă, care permite aplicații de tipul industry 4.0, ce vor aduce îmbunătăţiri în zona de automatizări industriale, precum şi volumul mare de informaţii și de conexiuni pe care viitoarea reţea îl va putea gestiona.

„Numărul de utilizatori 4G și volumul de trafic cresc spectaculos de la an la an, astfel că dezvoltarea reţelei 4G/4G+ este un demers firesc. Acesta este un prim pas spre reţeaua viitorului – 5G", a declarat Ştefan Slavnicu, Chief Technology Officer în cadrul Orange România.

De asemenea, Marc La Fay, Head of Orange Europe Customer Team în cadrul Nokia, a declarat: „În cadrul demonstraţiilor de astăzi folosim sistemul complet 5G Nokia format din staţia de bază Airscale care include antene Massive MIMO și Nokia Airframe folosite pentru Cloud RAN, rețeaua virtuală vEPC și MEC mobile Edge Computing pentru a rula mai multe aplicații demo."
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 05:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter