- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Orange \”forteaza\” piata cu servicii noi. Vezi ce lanseaza operatorul (GALERIE FOTO)

31 Aug, 14:07 • andra.gheorghe
Operatorul Orange Romania lanseaza Smart Services, o extindere a serviciului Smartphone Expert, lansat in aprilie, care ofera asistenta pentru configurarea smartphone-ului, si doua locatii Care Center, in care se ofera asistenta si service pentru orice telefon, disponibile deocamdata doar in Bucuresti.
Orange \forteaza\ piata cu servicii noi. Vezi ce lanseaza operatorul (GALERIE FOTO)

Smart Services targeteaza toti clientii utilizatori de smartphone, care solicita asistenta pentru configurarea completa a terminalului, de la instalarea cartelei SIM, pana la configurarea setarilor de SMS, MMS si Internet, mail, instalarea de aplicatii gen Facebook sau Twitter pe telefon sau configurarea accesului la aplicatiile specifice fiecarui model de telefon.

Clientii care aleg Smart Services primesc si serviciul Transfer de continut, care le permite sa tranfere informatiile din telefon cand se decid sa il inlocuiasca.

„Motivul pentru care am ales sa ne imbunatatim oferta de servicii pentru smartphone-uri este faptul ca acesta nisa inregistreaza cea mai mare crestere pe piata terminalelor, in ciuda crizei financiare”, a explicat Sorin Blideran, senior product manager Orange Romania.

Smart Services completeaza serviciul Smartphone Expert, lansat in aprilie 2010, serviciu de asistenta oferit gratuit utilizatorilor de servicii de date. In prezent, Orange lucreaza cu 3 experti care preiau cateva mii de apeluri lunar din partea utilizatorilor smartphone.

„Deocamdata lucram cu 3 oameni, pentru ca nici numarul de apeluri pe care le primim nu este foarte mare, sunt doar cateva mii pe luna. Numarul de angajati va creste in functie de numarul de apeluri”, a declarat Blideran pentru DailyBusiness.ro
[gallery:141]
Potrivit acestuia, 60% din numarul celor care apeleaza Smartphone Expert intampina dificultati in instalarea iTunes.

Al doilea serviciu lansat de Orange este Care Center, in care clientii Orange primesc pe loc asistenta si servicii de reparatii ale telefoanelor in cazul anumitor defectiuni, fara a mai fi nevoie ca acestea sa fie trimise in service.

Care Center-ul este un spatiu special amenajat in Orange Concept Store din Capitala si Orange shop Pantelimon, unde pot fi decodate telefoane, schimabate tastaturi si carcase, se efectuaza reparatii mecanice si reactualizari de software. Daca reparatiile pot fi pe termen lung, clientii primesc gratuit din partea Orange un telefon la schimb.

„In prezent am deschis Care Centere doar in Capitala. In functie de cum vor performa aici, vom extide concceptul si in tara, cel mai probabil, pana la finalul anului. Insa totul de pinde de cum vor fi primite magazinele aici. Daca nu performeaza, putem foarte bine sa le inchidem”, a declarat Sorin Blideran pentru DailyBusiness.ro

Cele doua centre de sistenta numara un total de 6 angajati.
Orange este cel mai mare operator telecom din Romania, cu peste 10 milioane de clienti si vemituri de 484 milioane euro in primul semestru din 2010.