- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Orange Romania : Ne vom concentra pe lansarea de continut mobil creat de utilizatori

02 May, 00:01 • emanuel.ceciu
Piata serviciilor de continut mobil are un potential de crestere foarte important, oficialii Orange Romania fiind de parere ca in viitorul apropiat vor aparea noi modele de business, precum publicitate pe mobil sau productia de continut generat chiar de utilizatori.
Orange Romania : Ne vom concentra pe lansarea de continut mobil creat de utilizatori

„In urmatoarea perioada ne vom concentra asupra diversificarii continutului mobil prin lansare de noi servicii, precum serviciile de continut mobil generat de utilizatori, precum si extinderea celor existente – muzica, sportul sau transmisiunile TV”, a declarat pentru DailyBusiness Oana Comanescu, content&multimedia division manager Orange Romania.

Oficialii Orange sunt de parere ca serviciile de continut mobil au un rol important in fidelizarea clientilor deja existenti, dar contribuie si la cresterea veniturilor operatorilor.

„Continutul mobil generat de utilizatori contribuie la crearea de comunitati mobile si este in acelasi timp un instrument eficient de diseminarea a informatiilor”, a mai spus Comanescu.

Aceasta a precizat ca in prezent, din totalul clientilor Orange Romani care detin telefoane compatibile, 95% au pachete de date activate. Dintre acestia, in luna martie a lui 2008, 27% au utilizat serviciile Internet si wap, au precizat oficialii Orange Romania.

„Numarul utilizatorilor care acceseaza internetul de pe telefonul mobil a crescut de la an la an, fapt care a determinat si cresterea veniturilor din utilizarea serviciilor de continut mobil din Orange World. Aceasta evolutie se datoreaza campaniilor legate de extinderea cataloagelor de continut, dar si adoptarii de catre clienti a serviciilor de date, in special prin activarea pachetelor cu acces nelimitat la Orange World sau la paginile wap in general (pachetele Orange World Unlimited si Wap Unlimited)”, a mai spus Comanescu.

Aceasta a precizat ca „ritmul din ce in ce mai rapid de viata si familiarizarea consumatorilor cu mijloacele moderne de comunicatii sunt cei mai importanti factori care influenteaza decizia clientilor de a folosi Internetul pe mobil”.

Oficialii Orange Romania au precizat ca vor lansa in viitorul apropiat servicii precum Music Store cu interfete wap si web, un prim pas in aceasta directie fiind realizat de companie prin lansarea Share Box, un serviciu de partajare a fotografiilor si videoclipurilor realizate cu telefonul mobil, care are atat interfata wap (in Orange World) cat si web, pe Sharebox.ro.

Oficialii Orange au declarat ca in ultimii ani serviciile de acces mobil la Internet au fost folosite in special de tineri. In prezent insa, astfel de servicii sunt utilizate si de adulti de peste 35 de ani, atat femei cat si barbati, cu precadere din mediul urban.

Atat Orange cat si principalul concurent Vodafone Romania au anuntat recent ca tehnologia actuala permite operatorilor sa introduca servicii de acces la Internet mobil cu viteze de descarcare de pana la 14,4 Mbps, dublu fata de nivelul maxim disponibil in prezent in Romania.

La mijlocul lui 2007, in Marea Britanie, o cincime din numarul total de utilizatori accesau Internet de pe terminale mobile. Astfel, in luna mai 2007, 5,7 mil. oameni din Marea Britanie au accesat Internetul de pe terminalele mobile, in timp ce 30 mil. au accesat Internetul de pe computere. Analistii sunt de parere ca Internetul si serviciile de date de pe terminalele mobile au o rata de crestere mai mare decat conexiunile la Internet prin computere.