IT&C

Orange si Vodafone au incheiat un acord pentru partajarea infrastructurii de retea

31 iulie 2013, ora 17:15, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Telecom1.jpg
Orange Romania si Vodafone Romania au incheiat un acord pentru partajarea infrastructurii de retea, care va permite companiilor sa continue investitiile in dezvoltarea de tehnologii la nivel national, au anuntat cei doi operatori de telefonie mobila.

"Acordul este in concordanta cu practicile uzuale ale industriei, atat in cadrul Uniunii Europene, cat si in afara acesteia, si reprezinta o evolutie naturala a colaborarii anterioare dintre cei doi operatori pentru partajarea site-urilor. Acordul de partajare a retelei va permite celor doua companii sa continue intr-un ritm sustinut sa faca investitii in dezvoltarea de tehnologii la nivel national", se arata intr-un comunicat comun al celor doua companii.
Beneficiile rezultate in urma acestui acord vor permite companiilor sa investeasca in extinderea acoperirii 4G, precum si in acoperirea localitatile rurale. in acelasi timp, se va putea face mai rapid implementarea celor mai avansate tehnologii, cum este 4G, recent lansata pe piata locala.

Atat Orange, cat si Vodafone, isi vor opera independent spectrul detinut si isi vor pastra controlul strategic asupra retelelor de comutatie, prin separarea completa a acestora, ceea ce va asigura diferentierea retelelor si independenta totala a operatorilor din punct de vedere competitiv si comercial. Companiile vor continua sa concureze activ pe piata in toate produsele si serviciile.

De asemenea, acest acord va duce la eliminarea duplicarii infrastructurii de retea, cu beneficii importante asupra mediului inconjurator.Orange Romania si Vodafone Romania sunt cei mai mari operatori locali de telefonie mobila.

La 30 iunie 2013, Orange Romania avea 10.200.144 de clienti, cu aproximativ 154.000 mai multi decat la finalul lunii iunie 2012. Compania a inregistrat in prima jumatate a acestui an, venituri totale de 449 milioane de euro, in scadere cu 0,6%, in baza comparabila, fata de perioada similara a anului trecut.

Vodafone Romania a inregistrat 8.138.354 de clienti ai serviciilor mobile, la 30 iunie 2013, in crestere cu 57.064 fata de trimestrul anterior si cu 339.943 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a inregistrat venituri din servicii in valoare de de 150 milioane lire sterline (circa 177 mil. euro) in primul trimestru al anului fiscal 2013-2014 (aprilie-iunie) in scadere cu 4,1% fata de perioada similara a anului precedent, se arata in raportul publicat de grup.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 18:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter