IT&C

Orange, Vodafone, UPC si RCS cer Concurentei sa amendeze NetCity Telecom

16 iulie 2013, ora 13:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Net.jpg
Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor (ANISP) din Romania, care reuneste membri precum Orange, Vodafone, UPC si RCS, solicita Consiliului Concurentei sa demareze o investigatie privind NetCity Telecom si sa amendeze operatorul retelei metropolitane de Internet.

Dupa ce, in februarie 2013, ANISP a facut publice abuzurile NetCity, sesizand, totodata, si autoritatile competente, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a emis un aviz prin care NetCity Telecom si Primaria Generala a Municipiului Bucuresti (PGMB) sunt obligate sa implementeze conditii optime pentru toti potentialii clienti, inclusiv preturile maxime ce pot fi percepute.

NetCity Telecom si PGMB refuza sa puna in aplicare masurile corective stabilite prin Avizul de conformitate emis de ANCOM la 30 mai 2013, in baza prevederilor legii 154/2012, au mentionat reprezentantii ANSIP.

Mai mult, cele doua organizatii au facut apel la instanta (Curtea de Apel Bucuresti), solicitand intr-o prima faza sa suspende efectele Avizului emis de ANCOM in data de 30.05.2013 si apoi, intr-o alta actiune, sa-l anuleze, potrivit reprezentantilor Asociatiei.

"Analiza efectuata de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a evidentiat ca toate contractele de inchiriere tubete, racorduri si bransamente au fost incheiate in afara limitelor cadrului normativ ce reglementeaza reteaua metropolitana Netcity, respectiv cu incalcarea Contractului de concesiune aprobat prin HCGMB nr. 108/2008. Este si motivul pentru care ANISP continua sa atraga atentia asupra abuzurilor si sa militeze pentru corectitudine si pentru respectarea legilor si a normelor ANCOM", a declaratMihai Batraneanu, presedinte ANISP.In consecinta, ANISP solicita autoritatilor romane, in special Consiliului Concurentei, efectuarea unei serii de investigatii conform articolului 6 din Legea nr. 21/1996, alaturi de constatarea incalcarii de catre NetCity Telecom a dispozitiilor acesteia si luarea masurilor specifice precizate in lege, precum amendarea si obligarea la plata amenzii.

Potrivit acestui articol, este interzisa folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca ori pe o parte substantiala a acesteia, prin recurgerea la fapte anticoncurentiale, care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activitatii economice ori prejudicierea consumatorilor.

In numele membrilor sai, ANISP solicita deschis reprezentantilor retelei metropolitane sa respecte cele dispuse de ANCOM, inclusiv modificarea contractelor incheiate cu acestia, si sa se conformeze masurilor tranzitorii pe care autoritatea le-a impus, prin facturarea doar a tarifelor maxime prevazute.

Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor (ANISP) este o organizatie profesionala neguvernamentala si nonprofit, constituita in 2001, din initiativa a 12 dintre cei mai mai importanti furnizori de servicii de Internet de la momentul respectiv, printre care EuroWeb, Orange, GTS Telecom, Vodafone, UPC sau RDS.

In prezent, organizatia are un numar de 38 de membri cu drepturi depline si membri asociati. Scopul ANISP este acela de a promova si sprijini intereselor furnizorilor de retele si servicii de comunicatii electronice (inclusiv Internet) in Romania. Din 2009, ANISP este membra EuroISPA, organizatie pan-europeana a asociatiilor nationale ale ISP-urilor.

La finele lunii mai, ANCOM a stabilit ce tarife va putea practica Netcity Telecom.

In noiembrie 2009, reprezentanti ai Netcity Telecom declarau ca utilizarea retelei de telecomunicatii a companiei va avea ca efect optimizarea infrastructurii operatorilor, reducerea costurilor aferente mentenantei si posibilitatea dezvoltarii unui portofoliu extins de servicii telecom si IT.

Citeste si
ANISP: Netcity si-a asigurat monopolul si a majorat abuziv tarifele
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 18:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter