IT&C

Philips si-a triplat profitul trimestrial

17 octombrie 2006, ora 12:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
philips-th-mare.jpg
Compania Royal Philips Electronics NV, cel mai mare producator de televizoare din Europa, a declarat astazi ca profitul inregistrat in cel de-al treilea trimestru este aproape triplu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cresterea a provenit din vanzarea a 80% din divizia de semiconductoare, relateaza Bloomberg. Actiunile companiei au pierdut insa din valoare deoarece cea mai mare divizie a Philips va rata tintele de profit programate pentru acest an.

Profitul net a urcat la 4,24 mld. de euro, adica o valoare de 3,55 euro pe actiune, de la 1,44 mld. de euro, sau 1,14 euro pe actiune, cat s-a inregistrat in anul precedent. Compania a obtinut 4,19 mld. de euro din vanzarea diviziei de chip-uri. Vanzarile s-au ridicat la 6,31 mld. de euro, sub estimarile analistilor.

Philips a declarat ca divizia de electronice de consum, cea mai mare a producatorului din Amsterdam din punct de vedere al vanzarilor, va rata tintele de profit pe anul acesta, in principal din cauza competitiei cu producatorul Samsung Electronics, care a anuntat astazi o crestere de 16% a profitului pe trimestrul al treilea."Sunt inca nehotarat in aceasta privinta si nu sunt total de acord cu acest lucru", a declarat Pieter Wind, care administreaza o suma de aproximativ 11 mld. de euro, incluzand actiuni ale Philips, in calitate de director de departamentului de obligatiuni la ING Private Banking. Acesta considera ca Philips ramane o companie complicata, dependenta de o piata a consumatorilor ce poate evolua imprevizibil.

Ieri, actiunile Philips au pierdut 2,7%, aceasta fiind cea mai mare scadere inregistrata din 11 iulie. Anul acesta, actiunile companiei au castigat 6,4%, ridicand valoarea companiei la 34,3 mld. de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter