- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Piata jocurilor video a crescut moderat anul trecut. Vezi cele mai vandute jocuri

15 Mar, 15:29 • Redactia DailyBusiness
Piata jocurilor video a crescut moderat in 2010, fiind un "an bun pentru gameri, mai ales pentru cei trecuti de anii adolescentei", sunt de parere reprezentantii Best Distribution, unul dintre principalii distribuitori de jocuri video de pe piata locala.
Piata jocurilor video a crescut moderat anul trecut. Vezi cele mai vandute jocuri

Una dintre cele mai importante lansari de anul trecut a fost cea a StarCraft II, un joc asteptat de mai bine de 10 ani. De asemenea, Blizzard a lansat si o noua versiune a celui mai vandut joc video, World of Warcraft.

„In 2010 Romania a avut parte de un eveniment fara precedent pentru gameri. World of Warcraft Cataclysm a fost lansat la 12 noaptea (pe 6 decembrie, n.r.), concomitent in mai multe lanturi de retail, in Bucuresti si tara, asa cum se intampla in intreaga Europa si peste Ocean”, a declarat Andreea Allardin, directorul general al Best Distribution.

Cele mai bine vandute jocuri in 2010

In 2010, romanii si-au aratat cu preponderenta interesul pentru titlurile din categoria multiplayer online (MMORPG), cele mai bine vandute fiind produsele World of Warcraft, urmate de Starcraft 2 Wings of Liberty.

Pozitiile urmatoare sunt ocupate, in ordine de: Fifa 11, Sims 3, Call of Duty Black Ops, Seria GTA, Seria Need for Speed, Assassin’s Creed Brotherhood, Mafia 2 si Ben 10 Alien Force.

In ultimii ani piata a crescut si pe zona de public feminin si persoane din afara ariei de varsta specifica pentru utilizatorii de jocuri video. Aceasta evolutie indica o schimbare a tendintelor de consum si a perceptiei romanilor despre jocurile video, potrivit Best Distribution.

Din perspectiva businessului, Best Distribution se afla pe un trend ascendent ca valoare, dar unul aplatizat de problemele specifice perioadei socio-economice in care se afla Romania.

Anul trecut Best Distribution a urcat la o cifra de afaceri de 8,8 milioane de euro, de la 7,2 milioane de euro in 2009.

Best Distribution detine pozitia de lider pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri video pentru console si pentru PC, cu o cota de aproximativ 65 de procente, potrivit societatii.

Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2008 a fost preluata integral de catre firma greceasca CD Media.