- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Platforma Android va detine 45% din piata de profil pana in 2016

03 Apr, 16:55 • Redactia DailyBusiness
Reprezentatii ABI Research au declarat ca sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, va avea 45% din piata mondiala de smartphone-uri pana in 2016. Totodata, Windows 7 se va chinui sa atraga 7% din consumatorii acestei piete.
Platforma Android va detine 45% din piata de profil pana in 2016

De asemenea, compania de cercetare a precizat ca din cele 302 milioane de smartphone-uri vandute in 2010, 69 de milioane au instalat sistemul Android. ABI a mai spus ca sistemul de operare Symbian de la Nokia va lasa un gol in piata datorita eliminarii treptate a lui, scrie eweek.com

Intre timp platforma iOS de la Apple va detine 19 procente cota piata pana in 2016, iar Blackberry va pierde 2 procente din cele 16 detinute la sfarsitul anului trecut. Pierderea celor doua procente se datoreaza nu faptului ca livrarile Blackberry sunt in scadere, ci pentru ca aceasta platforma are ca target de piata firmele mari de tip enterprise.

Un lucru interesant este ca ABI vede in platforma Bada de la Samsung un competitor mai puternic decat Windows Phone 7 in lupta pentru procentele detinute de Symbian, cei de la Microsoft oferind pentru produsul lor foarte putine update-uri si au de asemenea vanzari foarte scazute, noteaza eWeek.

Analistul Michael Morgan a remarcat faptul ca datorita celor 4 milioane de unitati vandute in 2010, Bada a luat un avant puternic si poate atinge 10 procente cota de piata pana in 2016.

Totodata, in privinta Windows Phone 7, Morgan a declarat ca cei de la Microsoft, care au reusit sa vanda doar 2 milioane de telefoane echipate cu acest sistem de operare, vor avea nevoie de un succes incredibil pentru a atrage 7 procente din clienti.