- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Pleiada de tablete PC si tehnologii 3D la IFA Berlin – Vezi ce mari lansari se anunta in viitorul apropiat (GALERIE FOTO)

06 Sep, 18:23 • emanuel.ceciu
Targul de tehnologie IFA din Berlin este axat anul acesta pe doua mari coordonate - tabletele PC ce ruleaza sistemul de operare Android si tehnologia tridimensionala. Toti marii jucatori internationali "se inghesuie" sa isi prezinte ultimele tehnologii, unele dintre ele prototip. Cititi cu ce se lauda producatorii de electronice la editia din acest an.
Pleiada de tablete PC si tehnologii 3D la IFA Berlin - Vezi ce mari lansari se anunta in viitorul apropiat (GALERIE FOTO)

Nu mai putin de cinci producatori au prezentat la editia inca in desfasurare a IFA tablete PC.

Samsung a venit cu Galaxy Tab, o tableta PC bazata pe sistemul de operare Android 2.2 care va fi lansata in Europa incepand cu luna octombrie.
[gallery:146]
Galaxy Tab vine cu Web browser, soft de citire a cartilor, Wi-Fi, Adobe Flash 10.1, Touchwiz 3.0 (software creat de Samsung – n.r.) precum si Social Hub, aplicatie care prezinta mesaje de pe mai multe retele socaile, simultan.

Device-ul are ecran de 7 inci si rezolutie de 1024X600 pixeli. Gadgetul are memorie de 1GHz si capacitate de stocare de 16 Gb, cu posibilitate de marire prin card MicroSD.

Cititi aici ce parere au analistii despre acest gadget.

Dell s-a prezentat la IFA cu o tableta-telefon deja lansata pe piata, Dell Streak. Este o tableta mica, cu ecran de 5 inci, raspunde rapid la comenzi si are ecran luminos. Ruleaza in prezent pe sistemul de operare Android 1.6 insa „foarte curand” se va upgrada la Android 2.2, devenind astfel un concurent serios pentru Samsung dar si pentru Apple iPad.

Cititi aici despre vanzarile tabletei in Romania precum si mai multe informatii despre aceasta.

Toshiba si-a anuntat in cadrul IFA intrarea pe segmentul tabletelor PC, si inca in forta. Compania va lansa „in viitorul apropiat” o tableta cu ecran de 10.1 inci, ce raspunde rapid la comenzi, scrie presa internationala. Placa grafica integrata in gadget este nVidia Tegra. Pretul gadgetului va fi de 400 $, urmand sa fie lansat „cat de curand”.

Folio 100 va fi lansata in Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Compania inca nu a decis daca va lansa gadgetul si in alte regiuni, precum SUA sau Canada.

Viewsonic, producator de ecrane LCD, a anuntat nu una ci doua tablete PC. Cel mai mic, Viewpad 7, are un ecran de 7 inci si ruleaza Android 2.2. Este inca in stadiu de prototip. Aceasta ruleaza pe un procesor de 800 Mhz si va costa circa 400 euro. Device-ul urmeaza a fi lansat cel mai devreme luna viitoare, conform reprezentantilor Viewsonic.

Viewpad 100 are integrat un procesor Intel Atom, are un ecran de 10 inci si, spre deosebire de toate celelalte pad-uri, ruleaza in paralel doua sisteme de operare – Android si Windows 7.

Vrei ca tableta sa nu consume rapid acumulatorul? Foloseste Android pentru a intra pe Internet. Ai nevoie de o interfata mai robusta? Intra pe Windows 7 – asa isi marcheteaza compania produsul. Gadgetul va costa 530 euro.

Huawei va lansa tableta Ideos S7 ce va rula sistemul de operare Android 2.1. Presa internationala nu s-a aratat insa foarte incantata de acest gadget, unele publicatii spunand ca ecranul este prea intunecos si raspunde mai greu la comenzi.

Pe langa tabletele PC, tehnologia 3D ocupa un loc de cinste in cadrul IFA 2010.

Sony va lansa in 2011 un notebook cu display LCD 3D de 240 Hz. Ecranul are 16 inci. Mai multe detalii despre notebook cititi aici.

Aiptek prezinta la IFA 2010 i2, o camera „de buzunar” capabila sa inregistreze video 3D dar si fotografii in trei dimensiuni. Daca nu aveti televizoare 3D acasa, este totusi posibil sa vizualizati imaginile inregistrate pe un display standard, instaland insa un software special. Bineinteles, veti avea nevoie de ochelari speciali.

i2 are un ecran de 2.4 inci si suporta memorie de pana la 32 Gb. Gadgetul va costa 200$ si va fi lansat foarte curand, conform companiei.

LG a uimit lumea electronicelor anul trecut cand a lansat televizorul de 15 inci OLED TV si trendul a continuat si anul acesta la IFA, la Berlin. Compania a prezentat anul acesta un prototip OLED de 31 inci. Grosimea ecranului este de doar 2,9 mm si are o rezolutie de 1920X1080, full HD.

Publicatia Gadgets and Gizmos subliniaza ca televizorul a fost prezentat in apropierea standului Panasonic – „am vazut doi baieti de la firma concurenta care se uitau la prototipul LG si pareau verzi de invidie”, scrie publicatia.

Oficialii LG nu au dorit sa declare pretul cu care televizorul va fi lansat pe piata insa unele bloguri au estimat ca va fi undeva in jurul a 6.000 de lire sterline.

Panasonic a prezentat prototipuri ale seriei de aparate foto Lumix G, care vor avea lentile intersanjabile 3D. Toata gama de aparate foto 3D va fi lansata „saptamanile viitoare”.

Totodata, Panasonic a anuntat si doua noi televizoare full 3D HD, cu tehnologie de 600 Hz. Compania a anuntat ca noua linie de televizoare Viera 3D se va putea conecta la computerele cu placi grafice GeForce via HDMI 1.4a, astfel incat jocurile sa poata fi vizualizate pe televizor.

Acer a prezentat un nou proiector, Acer C20 Pico, „atat de mic incat incape in orice buzunar”. C20 are dimensiunea unui smartphone, cantarind cateva grame. Totodata, compania a prezentat doua noi smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android – Acer be Touch E120 si Acer be Touch E130.

Mio Technology, producator de echipamente de tip PND (dispozitive personale de navigatie), a lansat in cadrul IFA Berlin primul car-kit de navigatie GPS compatibil cu iPhone 4. Acest dispozitiv include un receptor GPS si permite pe langa navigarea de la un punct A la un punct B pentru toti detinatorii de iPhone sau iPod Touch, si folosirea acestuia ca dispozitiv hands-free sau player multimedia pentru masina.

Car kit-ul GPS Mio este compatibil cu cea de a doua generatie iPod Touch, iPhone 3G, 3GS si iPhone 4. Pe langa compatibilitatea cu o gama larga de produse Apple, Mio functioneaza fara a fi nevoie ca utilizatorul sa indeparteze husa de protectie a dispozitivului sau.

Targul IFA din Berlin este inca in desfasurare, urmand sa se incheie pe data de 8 a lunii curente.