IT&C, AUTO

Prima masina fara sofer a fost legalizata (Video)

09 mai 2012, ora 11:48, autor(i): Adrian Negrescu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cars-560x304.jpg
Autoritatile din statul american Nevada au acordat companiei Google licenta de circulatie pentru primul automobil fara sofer din lume. Oficialii Nevada Department of Motor Vehicles au declarat ca Google va putea folosi automobilul in prezenta a cel putin doua persoane la bord.

Una dintre acestea este obligatoriu sa stea pe locul soferului si sa fie gata oricand sa preia controlul masinii. Licenta acordata Google este provizorie si va permite companiei sa faca teste cu masina in conditii de trafic real, relateaza GadgetReport.ro

Google a dat publicitatii, recent, un clip video in care prezinta progresele facute in dezvoltarea proiectului pilotului automat, inceput in 2010. Clipul prezinta o situatie reala care il are drept protagonist pe Steve Mahan, un sofer care este orb. Imaginile prezinta o plimbare cu o masina Toyota Prius, cu pilot automat, realizata pe o ruta prestabilita.
DailyBusiness Video: Google pregateste masina fara pilot


Steve spune ca masina l-ar ajuta sa aiba o viata similara cu cea a unei persoane normale, care face shopping, se plimba cu masina prin oras etc. Si General Motors lucreaza la un sistem de pilot automat. Super Cruise va fi instalat pe noile modele Cadillac.Super Cruise va folosi o gama larga de sensori plasati pe masina, GPS si camerele video pentru a monitoriza evolutia masinii si traficul. Mai multe amanunte cititi aici.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 03:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter