- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Primul smartphone din lume dotat cu cinci camere foto

25 Feb, 14:30 • Redactia DailyBusiness
HMD Global, compania care detine licenta Nokia pentru telefoane si tablete, a prezentat, in cadrul Mobile World Congress, cinci noi smartphone-uri cu Android, printre care si primul smartphone din lume dotat cu cinci camere foto, Nokia 9 PureView.
Primul smartphone din lume dotat cu cinci camere foto


Nokia 9 PureView

 este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale si lentile ZEISS, cu ajutorul caruia videoprocesarea computerizata a imaginii devine accesibila tuturor celor pasionati de fotografie si tehnologie.

Nokia 9 PureView este primul sistem din lume cu cinci camere foto, cu ZEISS Optics. Cei doi senzori de culoare pentru imagini vibrante și trei senzori monocromatici sincronizați asigură claritate și detalii.

Toate cele cinci camere lucrează simultan pentru a colecta aproape de 10 ori cantitatea de lumină față de senzorul standard al unui smartphone obișnuit. Fiecare imagine realizată cu Nokia 9 PureView este format HDR, având o dinamică de 12.4 și o adâncime de 12 MP.

Dotat cu platforma Qualcomm® Snapdragonâ„¢ și cu un co-procesor dedicat de imagini, Nokia 9 PureView oferă utilizatorilor o privire în viitorul fotografiei realizate de smartphone-uri, cu un control incomparabil asupra imaginii prin interfața updatată Pro Camera UI.

Nokia 9 PureView permite realizarea imaginilor în format RAW „DNG” necomprimat și, prin parteneriatul cu Adobe Photoshop Lightroom, permite editarea fotografiilor direct pe dispozitiv.

Nokia 9 PureView beneficiază de tehnologia avansată chipset Qualcomm Snapdragon, ecran PureDisplay 2K pOLED, sistem de încărcare Qi Wireless integrat și senzor de amprentă sub ecranul telefonului si geam Gorilla Glass 5®, care oferă protecție la căderi.

Nokia 4.2 dispune de un design elegant si tehnologie de ultima generatie, un buton dedicat Google Assistant si calitate excelenta a imaginilor, la un nivel mai accesibil.

Nokia 3.2 reprezinta noul nivel de referinta pentru acest segment, dispunand de un ecran mare, baterie cu autonomie de 2 zile si buton Google Assistant accesat vocal.

Nokia 1 Plus este un smartphone entry-level de ultima generatie, ce dispune de cea mai recenta versiune Android 9 Pie (editie Go) si design de inalta calitate.

Nokia 210 este cel mai accesibil model cu conexiune la internet si cel mai recent membru al segmentului de telefoane clasice, pe care Nokia e lider de piata.