IT&C

Profitul IBM a crescut cu 14% in T3, la 3,2 mld. dolari

16 octombrie 2009, ora 11:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
IBM-medie.jpg
Grupul american IBM a inregistrat un profit de 3,2 miliarde dolari in trimestrul al treilea, in urcare cu 14% fata de perioada similara a anului trecut, datorita focusarii activitatii pe software si servicii, operatiuni cu marje mai ridicate de castig.
Veniturile IBM au coborat totodata cu 7%, de la 25,3 miliarde de dolari la 23,56 miliarde de dolari, se arata in raportul financiar trimestrial al grupului, citat de Mediafax.

Rezultatele IBM nu au satisfacut investitorii, ale caror asteptari au crescut constant in ultimele luni, odata cu valul de optimism privind relansarea economica. Restrangerea cu 7% a portofoliului de contracte pe segmentul serviciilor, la 11,8 miliarde de dolari, un indicator al veniturilor potentiale pentru urmatoarele trimestre, a oferit pietei motive de ingrijorare privind performantele IBM.

Grupul a reusit sa evite cele mai severe dificultati care au afectat sectorul IT in ultimul an din cauza recesiunii, prin reorientarea afacerilor de la segmentul serverelor catre software, servicii si outsourcing - zone care s-au consolidat odata cu tendinta companiilor de a reduce costuri.Actiunile IBM au coborat cu 3,88% pe bursa de la New York dupa inchiderea sedintei oficiale de joi, comparativ cu o crestere de 24% in ultimele 3 luni alimentata de optimismul investitorilor.

Vanzarile grupului au scazut cu 10,6% in primele 9 luni ale anului, la 68,52 miliarde de dolari, de la 76,62 miliarde de dolari in perioada similara a lui 2008, se mai arata in raportul citat.

Profitul net al IBM a coborat in aceasta perioada cu 8,9%, de la 7,9 miliarde de dolari la 8,6 miliarde de dolari.

Marjele de castig ale grupului au urcat semnificativ, de la 11,2% la 13,6% la nivelul trimestrului al treilea, respectiv de la 10,3% la 12,6% in perioada ianuarie-septembrie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 13 August 2022, 00:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter