- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Profitul Microsoft a scazut sub cel al Apple in T3 fiscal

29 Apr, 10:09 • Redactia DailyBusiness
Microsoft a raportat un profit trimestrial sub cel inregistrat de Apple, pentru prima data in 20 de ani, in contextul in care vanzarile Windows au scazut in ianuarie-martie cu 20%, iar iPad-ul a determinat scaderea cererii pentru laptop-uri, relateaza Bloomberg.
Profitul Microsoft a scazut sub cel al Apple in T3 fiscal

Astfel, profitul net al companiei in al treilea trimestru fiscal a totalizat 5,23 miliarde de dolari, in crestere cu 31%, dar sub cele 5,99 miliarde de dolari raportate de Apple in al doilea trimestru fiscal (acelasi interval ianuarie-martie).

Veniturile totale s-au majorat cu 13% pana la 16,4 miliarde de dolari.

Veniturile diviziei Windows au scazut cu 4,4% in al treilea trimestru fiscal, incheiat in martie, pana la 4,45 miliarde de dolari.

In intervalul mentionat, livrarile de PC-uri s-au redus cu 8%, fata de aceeasi perioada a anului 2010, iar netbook-urile (un tip de laptop de dimensiuni reduse, mai ieftin si mai usor) au inregistrat o scadere de 40%. Rezultatele au eclipsat performanta diviziilor Office si Business, care au evoluat peste asteptari.

„Ar trebuie sa traiesti sub o piatra ca sa nu iti dai seama ca iPad-ul a luat din cota notebook-urilor”, a declarat Pat Becker, reprezentant al Becker Capital Management.

Divizia Business a inregistrat un profit operational de 3,1 miliarde de dolari, in crestere cu 24% fata de al treilea trimestru fiscal din 2010, si venituri de 5,2 miliarde de dolari, in urcare cu 21%.

Divizia de servicii online a raportat o crestere de 14,5% pe segmentul veniturilor, pana la 648 milioane de dolari. Bing a ocupat locul trei in topul motoarelor de cautare online, potrivit comScore.