- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Research in Motion a prezentat propria tableta, adresata in special segmentului business – BlackBerry PlayBook

28 Sep, 10:16 • Redactia DailyBusiness
Research in Motion, producatorul smartphone-urilor BlackBerry, a prezentat luni seara prima tableta PC a companiei, BlackBerry PlayBook. Ca si telefoanele produse de RIM, tableta targeteaza in special utilziatorii business. Vezi amanunte tehnice si pe ce se bazeaza compania canadiana in concurenta cu Apple si alti producatori.
Research in Motion a prezentat propria tableta, adresata in special segmentului business - BlackBerry PlayBook

Pentru ca RIM sa se diferentieze de concurentul Apple, Michael Lazaridis, director executiv al companiei, a spus ca tableta contine anumite optiuni cerute in mod special de departamentele tehnologice si IT din cadrul corporatiilor. Seful RIM a declarat ca PlayBook-ul este „prima tableta PC profesionala din lume” si a repetat de mai multe ori ca este compatibila cu serverele speciale ale marilor corporatii si ale guvernelor prin care acestea monitorizeaza si controleaza BlackBerry-urile angajatilor.

Desi compania a oferit mai multe date despre tableta, multe dintre intrebari au ramas fara raspuns in prezent, poate cea mai importanta fiind pretul tabletei PC. Compania a fost de asemenea vaga in declaratii si in ceea ce priveste data lansarii, indicand doar ca tableta va fi disponibila in primul trimestru al anului viitor.

Printre optiunile PlayBook-ului se numara capacitatea ei de a afisa informatii pe televisor sau computere. Totodata, PlayBook-ul va avea un nou sistem de operare, inca in dezvoltare de catre compania QNX Software Systems, companie achizitionata de RIM acest an.

Noul device poate de asemenea sa afiseze pagini web, precum si aplicatii Flash.

RIM a ramas mult in urma Apple in ceea ce priveste numarul de aplicatii create pentru BlackBerry-uri, dar imediat dupa anuntul privind lansarea PlayBook-ului, Amazon a declarat ca va crea o aplicatie e-book pentru gadgetul creat de compania canadiana.

PlayBook are un ecran de 7 inci 16:9 si analistii subliniaza ca RIM a realizat o tableta care arata chiar foarte bine. Rezolutia ecranului este de 1024 X 600 pixeli. Tableta nu poate fi deschisa pentru ca bateria sa fie inlocuita. Grosimea ei este de 9,7 mm. Prima versiune a ei nu va veni cu suport 3G/4G, putandu-se conecta la Internet doar prin Wi-Fi.