IT&C

Romsys va retehnologiza barajul de la Bicaz, cu 1,7 mil. euro

31 ianuarie 2011, ora 20:01, autor(i): Alex Goaga 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dam-mica.jpg
Romsys, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala a integratorilor IT, a castigat un contract de 7,5 mil. lei (1,7 mil. euro) cu Hidroelectrica pentru modernizarea sistemelor hardware si informatice ale barajului Izvorul Muntelui.
Retehnologizarea sistemelor se va realiza in centrul de comanda al barajului ce are o vechime de 44 de ani, aceasta ducand la cresterea gradului de siguranta in exploatare.

"Se impune modernizarea sistemului de urmarire a comportarii constructiei cu aparatura de masura si control", scrie pe e-licitatie.ro. Contractul a fost atribuit la finalul lunii decembrie 2010.

Barajul Izvorul Muntelui (foto) este amplasat pe raul Bistrita la 148,5 kilometri de la izvor, 3,2 km amonte de confluenta cu raul Bicaz Teritorial. Amenajarea apartine judetului Neamt, orasul cel mai apropiat fiind Bicaz, accesul la baraj facandu-se pe DN 15.Romsys anunta in primavara anului trecut ca, pentru 2010, urmareste ca circa 30% din veniturile companiei sa provina din contracte publice, in crestere cu cateva procente fata de 2009.

Compania nu a facut declaratii privind afacerile pe anul precedent. In 2009, firma a generat venituri de peste 23 mil. euro. Printre clientii Romsys se numara Dacia, E-On Gaz Romania, ING, BCR, BRD, Vodafone, Orange, Romtelecom, Alcatel, Nestle, Arcelor Mittal.

Romsys, fondata in 1993, a fost preluata in 2007 de austriecii de la New Frontier Holding.

Concurentii companiei sunt S&T, HP, IBM sau Forte Business Services.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 09:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter