- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Romtelecom si Cosmote incearca sa-si \”apropie\” brandurile printr-o oferta comuna

01 Apr, 12:32 • emanuel.ceciu
Operatorii Romtelecom si Cosmote Romania au lansat o oferta prin care clientii care se aboneaza pe doi ani la Cosmote in magazinele Romtelecom primesc un telefon Motorola L6 (foto) la pretul de 1 leu, oficialii Romtelecom declarand ca prin aceasta oferta se incearca apropierea celor doua brand-uri in viziunea clientilor.
Romtelecom si Cosmote incearca sa-si \apropie\ brandurile printr-o oferta comuna

„Am constatat ca este necesara o legatura mai mare intre cele doua companii, clientii trebuind sa inteleaga mai bine ca atat Romtelecom cat si Cosmote au actionariat comun, oferte comune. Ne-am propus in primul rind sa promovam faptul ca abonamentele Cosmote pot fi contractate si in magazinele Romtelecom, unde exista inca de anul trecut un spatiu dedicat ofertelor de telefonie mobila Cosmote”, a declarat pentru DailyBusiness un reprezentant al Romtelecom.

Romtelecom detine 30% din actiunile Cosmote Romania.

Oferta, care a inceput marti, este valabila timp de o luna si jumatate, in cele 82 de magazine Romtelecom de pe intreg teritoriul Romaniei.

Telefonul Motorola L6 este dotat cu tehnologie bluetooth, mini port USB, camera foto si ecran color. Pretul telefonului „la liber”este de circa 300 lei.

Romtelecom a inregistrat in 2007 o scadere a veniturilor de 2,6%, pana la 871,9 mil. euro, compania raportand pierderi de 21,1 mil. euro, comparativ cu un profit net raportat in 2006 de 55,2 mil. euro.

Pe intreg anul 2007, Romtelecom a pierdut 10,8% din liniile de telefonie fixa, ajungand la un numar de 3,035 milioane linii, conform raportului OTE, actionar majoritar Romtelecom. Oficialii companiei au precizat ca pierderea liniilor s-a stabilizat in ultima perioada a anului 2007.

Numarul clientilor de Internet in banda larga ClickNet a crescut cu peste 300%, pana la 360.000 de utilizatori. Numarul de clienti pentru serviciul de televiziune prin satelit Dolce a atins circa 390.000 de clienti la finele lui 2007.