IT&C

Serviciile 4G se ieftinesc in Europa

04 februarie 2013, ora 13:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
4g.jpg
Operatorii de telecomunicatii din Europa de Vest au inceput sa reduca tarifele serviciilor 4G la numai cteva luni dupa lansare, semn ca, spre deosebire de piata SUA, europenii nu sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acces mai rapid la internet.

Everything Everywhere (EE), operatorul britanic detinut in parteneriat de Deutsche Telekom si France Telecom, a redus in ianuarie tarifele pentru cele mai rapide servicii 4G.

In Franta, operatorul SFR controlat de grupul Vivendi a scazut cu pna la 25% preturile pachetelor construite in jurul serviciilor mai rapide de transfer al datelor. In Germania, prima mare piata vest-europeana cu servicii 4G, Vodafone a scazut pretul celor mai scumpe abonamente, potrivit unei analizeBloomberg, citate de Mediafax.

Discounturile, anuntate la numai cateva luni dupa lansarea serviciilor 4G de catre EE si SFR, sugereaza ca operatorii renunta la pariul ca clientii din Europa vor plati mai mult pentru a descarca mai repede muzica, clipuri video si alte tipuri de continut pe telefoanele mobile, tablete sau computere echipate cu modemuri wireless.

Dupa o perioada indelungata de scadere a tarifelor in Europa datorita interventiei autoritatilor de reglementare si competitiei tot mai dure, companii precum France Telecom (Orange) sau Vodafone sperau ca preturile mai mari care insotesc serviciile 4G sa impinga factura medie spre nivelurile mai ridicate din Statele Unite.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 01:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter